ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği
ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği "suç oranı" kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

İngiltere’de fidye yazılımı saldırısı: 1,2 milyon dolarlık BTC istediler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Kanadalı bir sigorta şirketine yapılan fidye yazılımı saldırısı sonucu elde edilen Bitcoin’e (BTC) özel tedbir kararı verdi.

Özel ihtiyati tedbir kararı, bir şahsın mülkiyet hakkı talebine tabi olduğunda kendi varlıklarıyla uğraşmasını engelleyebiliyor.

Şirket fidyeyi ödedi

17 Ocak’ta İngiltere Yüksek Mahkemesi, fidye yazılımı saldırısı ile ilgili belgeleri yayınladı. Belgelere göre sigorta şirketinin 1.000’den fazla bilgisayarı, dosyaları şifreleyen kötü amaçlı yazılımların kullanılmasıyla kullanılamaz hale getirildi. Kimliği belirsiz saldırganlar, verilerin şifresini çözmek için 1,2 milyon dolarlık Bitcoin talep etti.

Firmanın sigortası müşterinin siber suçlardan kaynaklanan kayıplarını karşıladı ve bilgisayar korsanlarıyla dosyaların şifresini çözmek için 950.000 dolarlık Bitcoin ödemeyi kabul etti. Şirket ödemeyi yaptıktan 24 saat sonra kilidi açabilmek için özel bir araç teslim aldı.

2020’de Bitcoin’den daha iyi performans göstermesi beklenen 3 altcoin

Yine de şirketin 20 sunucu ve 1.000 masaüstü bilgisayar dahil tüm sistemlerini geri yüklemek için 10 güne ihtiyacı olduğu belirtildi.

Şirketin sigorta şirketi fidyeyi izlemek için Blockchain büyük analiz firması Chainalysis ile anlaştı. Şirket yaptığı çalışmalar neticesinde alınan 96 BTC’lik tutarın çoğunun hemen kripto borsası Bitfinex ile aklandığını ortaya koydu. Mahkeme Bitfinex’in 18 Aralık 2019’a kadar fidye alan hesap sahibi ile ilgili herhangi bir bilgi sağlamasını istedi.

Bitfinex masum olduğunu iddia etti

Bitfinex ile temasa geçen ve konuya dair sorular yönelten Cointelegraph, aldığı cevapları yayımladı:

Bitfinex, bu gibi durumlarda kolluk kuvvetlerine ve dava çalışanlarına yardım edilmesini sağlayacak sağlam sistemlere sahiptir. Bu durumda davacının çalınan Bitcoin’leri izlemesine yardımcı olduk ve davacının dikkatinin artık Bitfinex platformunda olmadığını anlıyoruz. Görünüşe göre Bitfinex tamamen masum taraftır.

New Money Review tarafından yayımlanan 25 Ocak tarihli habere göre dava halen devam ediyor.

Fidye yazılımı saldırıları hız kazandı

Büyük bir siber güvenlik tehdidi olan fidye yazılımları giderek yaygınlık kazanıyor. Teksas merkezli veri merkezi sağlayıcısı CyrusOne, geçtiğimiz ay benzer bir saldırıda BTC üzerinden 600.000 dolarlık bir fidye ödedi.

Haziran 2019’da hackerlar, Riviera Beach şehir konseyinin sistemlerine fidye yazılımı ile sızarak hükümet dosyalarına erişmeyi başarmıştı. Florida, bilgisayar korsanlarına 600.000 dolarlık Bitcoin ödemeyi kabul etmişti.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin