Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı
Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

İngiltere’de Bitcoin madencilik tesisi inşa ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’de Bitcoin madencilik tesisi inşa ediliyor. Bir İngiliz BT donanım tedarikçisi olan Bladetec,  son zamanlarda kripto para madenciliğine yatırım yapmayı planladığını açıkladı. 17 Mart’ta  Bladetec, İngiltere’nin güneydoğusunda Bitcoin madenciliği için bir tesis inşa edeceğini duyurdu.

“Madencilik yatırımcıları, herhangi bir para kaybetme riski taşımıyor.”

Bladetec  “Bitcoin Madencilik Şirketi (TBBMC)” adlı proje kapsamında, yatırımcılardan gelecek 10 milyon Euro ya da kabaca 13,9 milyon doları madencilik tesisini inşa etmek ve işletmek için kullanmayı hedefliyor. Bladetec, daha sonraki süreçte madencilik ekipmanlarını da yatırım getirisi sağlamak için satmayı planlıyor.

Bladetec’in kurucusu olan John Kingdon, madencilik yatırımcılarının “herhangi bir para kaybetme riski taşımadığını” iddia ediyor. Hesaplamalarına göre, madencilik ekipmanının tek başına satılması bile kârla sonuçlanacak. Bu hesaplamada John Kingdon’un, her geçen yıl daha fazla elektrik ve bilgi işlem gücü gerektiren donanım fiyatlarının düşürülmesi ve madencilik maliyetlerinin artması gibi faktörleri dikkate alıp almadığı bilinmemektedir.

TBBMC, önümüzdeki iki yıl içinde Bitcoin’in değerine bağlı olarak yatırım getirilerinin dört senaryodan birini takip etmesini bekliyor. Senaryolar, yüzde 40’lık bir yıllık fiyat düşüşünden yüzde 50’nin üzerinde bir yıllık fiyat artışına kadar uzanmaktadır.

İngiltere'de Bitcoin madencilik tesisi
İngiltere’de Bitcoin madencilik tesisi inşa ediliyor.

İngiltere’de Bitcoin madencilik tesisi bir ilk olacak!

2002 yılında kurulan Bladetec, İngiltere Savunma Bakanlığı, NATO ve Ulusal Grid gibi kurumlara BT desteği, tedarik ve danışmanlık hizmeti veriyor. Evenstry’ye göre TBBMC, İngiltere yasaları tarafından korunan, sınırlı bir şirkette yatırımcılar tarafından finanse edilen ilk Avrupa Bitcoin madenciliği tesisi olacak.

Projeye göre TBBMC tesisi, Londra, Surrey ve Suffolk’ta 3.500 metre kareyi kapsayacak bir alanda kurulacak. İngiltere’de, Bitcoin madenciliğinin yüksek maliyeti dikkate alındığında, proje için yatırılan yaklaşık 8.400 doların enerji maliyetlerine harcanacağı görülüyor. Proje kapsamında şirket ilk aşamada 1.280 Bitcoin üretmeyi planlıyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin