Twitter, XRPL Labs'ın hesabını askıya aldı
Twitter, XRPL Labs'ın hesabını askıya aldı

Twitter da kripto para reklamlarını yasaklıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter da, ICO’lar, token satışları, kripto para borsaları, kripto para yatırım tavsiyeleri ve kripto para cüzdanları için reklamları yasaklıyor mu?

Yeni reklam politikasının birkaç hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Mikro blog sitesinin, kripto paralara yönelik reklamlara yasak getirdiği söyleniyor. Bu reklam politikası değişikliği henüz resmi olarak teyit edilmedi.

Facebook ve Google tarafından gelen yasak haberlerinden sonra Twitterda artık platformunda kriptoyla ilgili reklamları yasaklamaya hazırlandığı söyleniyor. Sky News kaynağı olmadan yaptığı habere göre yeni reklam politikası iki hafta içinde uygulanacak.

Twitter da diğer sosyal medya şirketinlerinin yasağına ayak mı uyduracak?

Rapora göre, gelecek kurallar büyük ihtimalle ICO teklifleri, token satışları ve krioto para cüzdanları için olan reklamları yasaklayacaktır. Twitter’ın kararının gerekçesi şuan belli değil. Kripto içeriği üzerinde kısıtlamalar getiren diğer şirketler, yasa dışı faaliyetler ve hileli reklamlar ile ilgili endişelerden bahsetmişti. Yasak ayrıca kripto para borsaları için olan reklamlarıda içerebilir. Raporda, yeni politikanın ticaret platformları konusunda bazı sınırlı istisnalar ile başlatılacağı belirtiliyor.

Facebook, kullanıcıların spam ve hileli kripto para reklamları hakkında sürekli olarak şikayette bulunduktan sonra söz konusu tedbirin alınacağını iddia ederek ocak ayında kripto reklamları yasaklamıştı. Reklamların, yanıltıcı veya aldatıcı tanıtım uygulamalarıyla sıklıkla ilişkilendirilen finansal ürünleri ve hizmetleri desteklememesi gerektiğini belirtmişti.

Yakın zamanda Google, ICO’lar, borsalar, cüzdanlar ve kripto ticareti tavsiyeleriyle ilgili kripto para ve içerik reklamlarını sınırlandırma planlarını açıklamıştı. Şirket 2018 haziran ayında yasağı yürürlüğe sokacak.

Google’ın bu hareketine, kripto topluluğundan oldukça sert tepki geldi. Rus basınında çıkan haberlere göre, yasağa karşı açılan ilk dava Moskova bölge mahkemesinde yapıldı. Geçtiğimiz hafta Yandex’in de bu şekilde bir yasak getireceği söylenmişti. Daha sonra, Yandex basın ofisi bu söylentileri yalanladı ve şirketin reklam politikasında hiçbir değişiklik yapılmadığını söyledi.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin