İngiliz hükûmeti kripto para reklamlarını kontrol altına almak istiyor
İngiliz hükûmeti kripto para reklamlarını kontrol altına almak istiyor

İngiltere regülatör şefinden kripto para birimleri için açıklama: “Kurallara aykırı değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık’ın ana mali düzenleyici genel müdürü, kripto paranın risklerini daraltarak faydaları beslemede dengeli bir yaklaşım sergilenmeli çağrısında bulundu. Salı günü gerçekleştirilen Yıllık Halk Toplantısı sırasında İngiltere regülatör şefi Andrew Bailey, devam eden çalışmalarda yer alan operasyonel riskleri özetledi.

“Teknolojik değişim ve inovasyon”un etkisi, bunlardan bir tanesi. İnandırıcı tehditlere karşı koyarken destek konusunda ölçülü bir yaklaşım benimsenmeli. Bailey, Blockchain teknolojisinin potansiyelinden söz ederken finansal ekosistemde “cryptoasset” in önemini vurguladı.

İngiltere regülatör şefi Bailey açıkladı

Bunun iyi bir örneği kripto varlıklarıdır. Onların teknolojilerini ve potansiyelini görmeye istekliyiz.

Görüşü dengelemek için Bailey, fiyat istikrarını ve kripto para birimlerini benimseyen yatırımcıların anlayış eksikliğini gerekçe göstererek “risklerinin de bariz olduğunu” vurguladı.

Bailey devam etti:

Bu sorunları değerlendirmek ve uygun cevaplarla ortaya çıkmak için İngiltere Hazine Bakanlığı ile yakından çalışıyoruz.

İngiltere’den “Kripto Görev Gücü”

İngiliz hükümetinin bu yılın Mart ayında oluşturduğu “Kripto Görev Gücü” nü referans gösteren Bailey, Çalışma grubu, Kraliyet Hazinesi, İngiltere Merkez Bankası’nın kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisinin yararlarını ve risklerini incelemek için bir araya geldiklerini söyledi. Yüksek profilli görev gücü, ilk toplantısını, kripto para birimlerinin toplumdaki etkisini anlamak da dahil olmak üzere temel hedefleri belirlemek için Mayıs ayında gerçekleştirdi.

Haziran ayının başlarında FCA, yerel bankaların CEO’larına, “önemli ticari faaliyetler veya kripto ile ilgili faaliyetlerden gelir elde eden” müşterilerin “geliştirilmiş incelemesi” için mektuplar gönderdi.

ccn

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin