ingiltere premier ligi

İngiltere Premier Ligi kripto paraları neden kucaklıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Spor dünyası, özellikle bu yıl kripto para alanını gündemine almışa benziyor. Bunun en belirgin örneklerine ise İngiltere Premier Ligi takımlarında rastlıyoruz.

Fark etmemiş olabilirsiniz, ancak bazı kripto para projeleri İngiliz Premier Ligi (EPL) kulüpleriyle büyük sponsorluk anlaşmaları imzaladı. Ligin ekipleri, ligde uzun vadeli ortaklıklara sahne olacak kripto para sektörüne ilgi gösteriyor

İngiltere Premier Ligi yüzünü kripto paralara çevirdi

Kripto para projelerinin İngiltere Premier Ligi’nde neden görünmeye çalıştığı malum. Dünyanın izlediği bu lig, onlara yeni bir müşteriler çekmek için iyi bir fırsat alanı. Bu yıl özellikle, tüm sektörde pazarlama baskısı daha da artmışa benziyor. Yalnızca 2019’da, birden fazla kulüp kripto para projeleriyle bilet satışları, çekilişler, ürünler ve diğer promosyon etkinlikleri alışverişini kapsayan ortaklıklar kurmayı kabul etti.

Geçtiğimiz Mart ayında, kripto para borsası CoinDeal, Wolverhampton’a sponsor olacağını açıklamıştı. Borsanın logosu, önümüzdeki sezon takımın formalarında öne çıkacak ve Wolves’in Molineux Stadyumu’nda 37 saniyelik bir reklamı bulunacak.

StormGain, Newcastle United FC ile yüksek profilli bir anlaşma imzalayan bir başka kripto para borsası. Newcastle United FC, 2019/2020 sezonu için StormGain logosunu kol bölgesi sponsoru olarak taşıyacak. Futbol taraftarları aynı zamanda Stormgain üzerinden çeşitli çekilişlere katılabilecekler. Borsa yakın zamanda sezonun ilk maçı olan Newcastle – Arsenal mücadelesi için bilet çekilişi düzenledi.

Kripto para yatırım platformu eToro, kendini EPL’de aktif olarak tanıtan başka bir kripto para şirketi. Son zamanlarda, 2019/20 sezonu için Everton ve Aston Villa ile iki ortaklık duyurdu. Bu son anlaşma, eToro’nun şu anda Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Leicester City ve Southampton kulüpleri dâhil olmak üzere altı EPL ekibiyle ortaklıkları olduğu anlamına geliyor. eToro, bu takımlar için dijital cüzdanları denemekten sorumlu olacak ve oyuncuların Bitcoin (BTC) ile alım satım yolunu açacak.

EPL’nin kripto para ilgisi ise Arsenal’in 2018’de CashBet Coin’le olan anlaşması ile başladı.

Basitçe söylemek gerekirse, 2019, EPL’de kripto para ile ilgili ciro artışı için çok önemli bir yıl olmaya devam ediyor.

Kripto paraya olan bu ani ilginin nedeni ne?

EPL’de neden kripto para projelerine ilgi duyulduğunu anlamak zor değil. Forex konusunda uzmanlaşmış bir spor pazarlama firması olan Van Hawke Sports’un CEO’su ve kripto paralarla ilgili tanıtımlar yapan Sunny Singh’e göre, bu alanda büyük bir potansiyel görülüyor.

Geçen ay Business Insider’a “Şu anda Premier Lig’in yüzde 70’inden fazlası ile görüşüyoruz” dedi. Singh, şu anda EPL ve kripto paraları arasındaki sıkı ilişkinin bir benzerinin Formula 1 ve Formula E’de gerçekleştiğini söylüyor. Her yeni pazarda olduğu gibi kripto para sektörü oyuncuları da bu ilişkilerin hala olgunlaşması gerektiğinin farkında. Ne olursa olsun, önümüzdeki yıllarda kripto para desteğinin geniş alanlara yayılması beklenen bir durum.

Sporseverler ve yatırımcılar aynı çizgide olmayabilir. Ancak spor dünyasının genel anlamda birleştirici bir özelliği vardır. Cihazlardan finansmana ve büyük teknolojiye kadar herkes profesyonel spor sahnesinde görünmek istiyor. Kripto para hala yeni bir pazar ve sektöre aktarılan para miktarı göz önüne alınırsa bu geniş pazarlama alanının ilk aşamalarında olduğumuzu söyleyebiliriz.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin