İngiltere Merkez bankası bankaları uyardı.
İngiltere Merkez bankası bankaları uyardı.

İngiltere Merkez Bankası, bankaları kripto paralar konusunda uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Sam Woods aracılığıyla İngiltere bankalarını kripto paralar konusunda uyardı.

“Risk yönetiminizin güncel olduğundan emin olun!”

BOE’nin İhtiyatlı Düzenleme Otoritesi (PRA) Başkanı Sam Woods, Perşembe günü banka yöneticilerine hitaben yazdığı mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Bankalar söz konusu volatil, görece likit olmayan varlıklarla ilgilenirken itibarını tehlikeye atıyor. Risk yönetimlerinin güncel olduğundan emin olmalılar.

Woods, kripto varlıklarda şirket özelinde sermaye yükümlülüğünün, değerlendirilen seçenekler arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

“Terörizm finansmanı hala büyük bir problem.”

Dünya genelinde otoritelerin Bitcoin ve benzerlerinin mevcut sermaye ve likidite kurallarına nasıl ekleneceğini bulmaya çalıştığını ifade eden Woods, kripto paralarının para aklama ve terörizm finansmanındaki rolünün güvenlik güçleri için endişe kaynağı olduğunun altını çizdi.

Woods, birçok kripto para borsasının hacklenerek milyonlarca dolarlık kayıpla sonuçlandığına dikkat çekerek sözlerini noktaladı.

Neler dedi?

Wood’un sözlerinden bazı satırbaşları:

Bankalar için kripto varlıkların ihtiyatlı muamelesi ile ilgili olarak, gerekli görüldüğü takdirde, herhangi bir denetleme veya politika güncellemesini ileteceğiz.

Firmalar, herhangi bir kripto para ile etkileşime girmeden önce kapsamlı bir özeni göstermeli ve tüm ilgili risklere karşı uygun önlemleri almalıdır.

Kısa geçmişlerinde, kripto varlıkları yüksek fiyat oynaklığı ve nispi likidite sergilemiştir.

NY Times

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İngiltere Merkez Bankası’ndan devrim gibi karar: Blockchain ve DLT entegrasyonu geliyor!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin