abu dabi kripto duzenlemeleri
Abu Dabi kripto düzenlemeleri için yasa taslağını oluşturdu

Abu Dabi kripto düzenlemeleri için yasa taslağını oluşturdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Abu Dabi uluslararası finans merkezi ve serbest bölgesi için düzenleyici, bölgedeki borsalar, denetçiler ve diğer aracılar tarafından sunulan spot kripto hizmetlerini kapsayacak düzenleme taslağını yürürlüğe koydu. Böylelikle Abu Dabi kripto düzenlemeleri, daha sağlıklı bir kripto piyasası gelişiminde önemli bir role sahip olacak gibi gözüküyor.

Kripto para işletmelerinin daha güvenli olması ve gelişen pazarı teşvik etmek amacıyla, ülkenin başkenti uluslararası finans merkezi ve serbest bölgesi olan Abu Dabi Global Market’in (ADGM) Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA), bölgede faaliyet gösteren şirketler ve firmalar için “kripto varlık düzenleme taslağını” oluşturdu. ADGM’nin yaptığı açıklamaya göre lansman yayınlanmadan önce yerel ve küresel katılımcıların katılacağı halka açık bir konsültasyon ile birkaç düzeltme yapılacak.

Düzenleme ile ilgili açıklamalardan bir alıntı:

FSRA, tüketici koruma, güvenli saklama, teknoloji yönetişimi, ifşa / şeffaflık, piyasa suiistimali ve kripto varlık borsalarının düzenlenmesi ve küresel çapta menkul kıymet borsaları ile ilgili olarak alınan düzenleyici yaklaşıma benzer hususları ele alıyor.

Genel olarak FSRA, kripto paraları diğer bir deyimle kripto varlıkları meta olarak sınıflandırıyor. Düzenlenen menkul kıymet tokenleri ilgili yasal gerekliliklere tabi olacak. Ve “belirli bir hizmete mahsus tokenler” de mal olarak sınıflandırılacak. Kripto varlıklar veya tokenlerle ilgili türev veya yan kuruluş fonları, Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yönetmeliği kapsamında “Belirlenmiş Yatırımlar” olarak düzenlenecek

.

ADGM FSRA yöneticisi Richard Teng’in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Borsalar, denetçiler, aracı kurumlar ve diğer kurumları, kripto spot düzenleyici çerçeve ile önemli küresel ve bölgesel çıkarlar konusunda teşvik ediyoruz. Küresel olarak, sorumlu kripto varlık oyuncuları, piyasa güvenini besleyen yüksek standartları destekleyen bir düzenleyici rejim arıyorlar… Diğer küresel düzenleyicilerle olan ilişkilerimiz, ayrıca, kripto varlıklarının daha geniş çapta kabul görmesi ve kurumsallaştırılması için vurgulanan temel risklerin ele alınması gerektiği konusundaki konumumuzu da doğruladı.

Abu Dabi kripto düzenlemeleri yeni kurulacak borsalar içinde yeni şartlar getiriyor

Yeni düzenlemelere göre, yeni bir kripto borsası kurmak isteyen işletmeciler, 125.000 dolarlık bir başlangıç ​​ücreti ve 60.000 dolarlık bir yıllık ücret olmak zorunda kalacaklar. Cüzdan şirketleri gibi Kripto para koruma faaliyeti gösterecekler başlangıçta 20.000 dolar ve yılda 15.000 dolar yıllık ücret ödemek durumda kalacaklar.

Düzenlemeler, Kamu konsültasyonu sonrasında uygulanacak ve “kritik değişiklik” olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda düzenlemeler kayan ölçek esasına göre çevirme işlemine dayalı bir vergi uygulaması da getirecek. 10 milyon dolardan az bir işlem değerindeki borsalar için, uygulanan vergi, her ay 15.000 dolara kadar yüzde 0,0015 oranında olacak. 250 milyon dolarlık ortalama günlük değere sahip olan borsalar ise FSRA’ya ayda en az 150.000 dolarlık bir komisyon ödemesi yapmak durumundadır.

Abu Dabi kripto düzenlemeleri ile sağlıklı bir sistem hedefleniyor

Abu Dabi hükümeti, Ekim ayının başlarında, kripto paraları ve ICO’ları kapsayan “herkese uygun tek bir” yaklaşımın “uygunsuz” olacağına karar verdikten sonra FSRA aracılığıyla ilk para teklifleri (ICO) için bir kılavuz yayınlamıştı.

Asya’nın başka bir yerinden benzer gelişmelere de denk geliyoruz. Örneğin, Filipinler hükümeti,  kripto para borsaları ve Blockchain şirketlerinden oluşan 10 endüstri firmasının devlet tarafından kontrol edilen ve vergi dostu olan bir ekonomik bölgede faaliyet göstermesini yasallaştırarak şirketleri sahiplenmiş oldu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin