featured
Bailey, Bitcoin konusunda uyardı.

İngiltere Finans Kurumu Başkanı Bailey uyardı: “Bitcoin bir balon!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘in olağanüstü yükselişi sürerken İngiliz menşeili finans kuruluşları ve düzenleyicilerden şüpheci açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak İngiltere Finans Kurumu (FCA) Başkanı Andrew Bailey, Bitcoin’in spekülatif bir balon olduğunu ve yatırımcıların kripto para birimlerine yatırdıkları paraları kaybedeceğini iddia etti.

The Independent’a konuşan Bailey:

Bitcoin bir para birimi bile değil. Fiyatlandırması bakımından volatilitesi aşırı yüksek bir ürün.

“Bitcoin bir balon!”

Bitcoin’in yükselişindeki gizemin altını çizen İngiliz düzenleyici, bu kripto paranın 12 ayda %1000’den fazla değer kazandığını göz önüne alarak, yatırımcıların tüm paralarını kaybedeceğini söyledi:

Bu yıl yaşananlara bakarak insanları uyarıyorum. Bitcoin’in fiyatını neyin belirlediği konusunda çok az fikrimiz var. Bitcoin aynı zamanda arz miktarının sabit olması bakımından son derece tuhaf bir ürün. Ciddi şekilde uyarıyorum: Eğer ona [Bitcoin’e] yatırım yapmayı planlıyorsanız, tüm paranızı kaybetmeye hazırlıklı olun. Bitcoin spekülatif bir balon!

Bailey, Bitcoin’in 21 milyon token ile sınırlı olduğu düşünüldüğünde bir meta (ticaret malı) olarak kategorize edilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamalara rağmen FCA’den kafaları karıştıran hamle

Bailey’nin kripto para pazarına girmek isteyen potansiyel yatırımcılara yönelik uyarılarına rağmen FCA, yerel bir şirkete kendi dijital para birimini oluşturma izni verdi. Benzer şekilde, Kraliyet Ailesi’nin bankacılık işlemlerinden sorumlu olan Coutts Bank, kripto para birimlerine yatırım yapmayı reddediyor.

Açıklamalarıyla Bitcoin’e yatırım yapmanın doğru olmadığını açık bir şekilde dile getiren Bailey’nin sözleri, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ı hatırlattı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin