ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği
ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği "suç oranı" kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

İngiliz kripto para borsası hack saldırısına uğradı: Hasar büyük

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere merkezli kripto para borsası Cashaa, bugün bir hack saldırısıyla sarsıldı. Borsadan yapılan açıklamada 3 milyon 100 bin dolara tekabül eden 336 BTC’nin bilgisayar korsanları tarafından çalındığı ifade edildi.

Cashaa CEO’su Kumar Gaurav, hacker’ın Hindistan’ın doğusundaki Delhi’den olduğundan şüphelendiklerini ifade etti. Şirket, kripto para birimi suç kategorisi altında 20807200031555 kabul numarasıyla Delhi suç bürosuna bir siber suç olayı raporu verdi.

“Hackerların işlerini kolaylaştıran kripto para borsaları var.”

Cashaa, kullanıcının para transferleri yapmak için kullanılan bilgisayara kötü amaçlı yazılım yüklendiğinden şüpheleniyor. Cashaa, BTC saklamak ve göndermek için bir Blockchain.com cüzdanı kullanıyordu. Borsanın CEO’su şunları söyledi:

Hâlâ olayın neden olduğu hasarı araştırıyoruz ve tüm para çekme işlemlerini 24 saat boyunca askıya aldık. Yönetim kurulu toplantısını şirketin tüm kayıpları üstlenip yüklenmeyeceğine karar vermeye çağırdıkKripto endüstrisinde çalışan herkes, şu anda ortalama bir kişinin bir banka hesabında sahip olduğu aynı güvenliği sağlamak için çok çalışmak zorunda. Bugün itibarıyla, bilgisayar korsanları kripto adreslerini hacklemek ve aklanmak için bazı borsalarda rahatça hareket edebiliyor. Bu tür borsalar kapatılmalı ve sahiplerine kara para aklamayı kolaylaştırma suçu uygulanmalıdır.

WazirX ve Binance’ten destek geldi

Hint kripto para borsası WazirX’in kurucusu ve CEO’su Nischal Shetty, “Cashaa’ya her şekilde yardımcı olacağız ve borsalar için belirli güvenlik standartları oluşturmaya çalışacağız.” dedi.

Saldırıya uğramış cüzdandan bize ulaşan tüm fonları kilitlyeceğiz. Binance ekibini de bilgilendirdik. Ayrıca bir endüstri olarak, her borsanın bir dizi genel güvenlik standardına uymasını sağlamak için belirli standartlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu, kripto ekosistemindeki bu tür olayların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Bu arada bugünkü Bitcoin analizimizi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin