Ethereum aktif arzı son 17 ayın en düşük seviyesinde: Fiyat nasıl etkilenecek?
Ethereum aktif arzı son 17 ayın en düşük seviyesinde: Fiyat nasıl etkilenecek?

Ethereum kullanıcıları olağanüstü işlem ücretlerinden şikayetçi: Nasıl çözülecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta alışılmışın dışında bir fiyat hareketi kaydetti. Bitcoin 10 bin dolara yaklaşmaya çalışırken, birçok altcoin BTC’den bağımsız olarak fiyat artışları gördü. Ethereum da güçlü bir piyasa hissi bildirdi ve özellikle aktif adres sayısında büyük bir artış söz konusuydu. Ancak bu olumlu metriklere ve yaklaşmakta olan ETH 2.0 sürümünün potansiyeline rağmen, Ethereum ağında oldukça az zorluk var gibi görünüyor.

Ethereum işlem ücretleri olağanüstü seviyelere çıktı

Yakın tarihli bir LongHash raporu, Ethereum’un ağında adresler ve faaliyetler açısından bir artış olurken, kullanıcıların artık makul olmayan yüksek işlem ücretleri ile karşı karşıya kaldıklarını ve uygulanan kısa vadeli çözümlerin çok fazla rahatlama sağlayamadığını vurguladı. Raporda, madencilerin geçen ay işlem ücretleri üzerinden günde 2.500 ETH’den fazla para topladıkları belirtildi. İşlem ücretlerinde 2.500 ETH tüm zamanların en yüksek seviyesi olmasa da bu tür yüksek işlem ücretlerinin geçerli olduğu süre kullanıcılar için endişe verici.

Raporda, uygulanan kısa vadeli çözümün artan işlem ücretlerinde büyük bir fark yaratamayacağı ifade edildi.

Bu yüksek ücretlerin sürekliliği, her bloğun gaz limitini 10.000.000’dan 12.500.000’e çıkarmak için Ethereum madencileri arasında oy kullanılmasına rağmen geliyor. Teklif başarıyla oylandı ve 19 Haziran’da ağa daha fazla işlem kapasitesi sağladı.

GAS ücretleri 7 ayda 3 kat arttı

Etherscan tarafından sağlanan ağ verilerine göre, ortalama gaz fiyatı Ocak 2020’den bu yana 11,6 Gwei’den 47,5 Gwei’ye yükseldi. Bu %309,4’lük bir artışa tekabül ediyor.

Ancak rapora göre geliştiricilerin odaklanabileceği, Ethereum İyileştirme Teklifi 1559 (EIP-1559) ve ETH 2.0 lansmanı gibi birkaç uygulanabilir seçenek var. Ancak ETH 2.0’ın piyasaya sürülmesi bir yıldan fazla sürecek ve yakın vadede rahatlama sağlayabilecek gibi görünmüyor.

Bitcoin’in Yıldırım Ağı gibi ikinci katman çözümler için geliştirme planları zorunlu olarak plana göre gitmiş olsa da, katmanlı çözümlerin olumlu bir etkisi olabilir ve fırlayan ücretlere maruz kalan Ethereum kullanıcılarına yardımcı olabilir.

Ethereum’un, ikincil bir güvenli ağdaki işlemlerin yükünü azaltmaya çalışan kendi geliştiricileri var. Bu tür sistemler daha hızlı işlemlere, daha ucuz işlem ücretlerine ve potansiyel olarak daha fazla güvenlik ve gizliliğe olanak tanır.

Bu arada 2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında hayli çarpıcı benzerlikler ortaya çıktı. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin