ING Bank
ING ’nin Baş Ekonomistinden merkez bankası dijital paralarıyla ilgili önemli açıklama

ING’nin Baş Ekonomistinden merkez bankası dijital paralarıyla ilgili önemli açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ING ’nin Baş Ekonomisti Mark Cliffe, merkez bankası tarafından çıkarılması muhtemel stabil coinlerin çeşitli yönlerinin tartışıldığı etkinlikte konuştu. Cliffe’in dijital bir para başlatma planlarına olumlu bakması dikkat çekiciydi. Cliffe, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde merkez bankalarının dijital para birimlerine (CBDC) doğru hareket edeceklerini söyledi.

Kripto paranın benimsenmesi, Facebook ve Telegram gibi büyük özel oyuncuların kendi dijital paralarını piyasaya sürme hedefleriyle dünya çapında önemli bir ivme kazanıyor. Sadece bu değil, Çin ve Venezuela gibi ülkeler de modern finansal ekosistemin değişen demografisine ayak uydurabilmek için devlet destekli stabil coin planlarını açıkça ortaya koyuyor.

ING, dijital para birimi çıkarma konusunda istekli olduğunu açıklayan birçok finans kuruluşundan biridir. Birkaç ay önce, Goldman Sachs dijital paralarını piyasaya sürme konusunda benzer bir ilgiden bahsederken, Wells Fargo daha önce SWIFT’den daha verimli olduğunu iddia ederek stabil coinlerini test etti.

ING dijital para birimlerini tüm yönleriyle ele alıyor

Merkezi olmayan alandaki hızlı gelişmelere ilişkin görüşmeler, merkez bankaları tarafından tedavüle çıkacak stabil coinin avantajları ve dezavantajları, ING’nin düzenlediği ortak bir etkinlikte, Merkez Bankası thinktank, OMFIF ile birlikte tartışıldı.

Bu etkinlikle ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer ilginç husus ise ING’nin “nakitten kriptoya: para devrimi” başlıklı raporundan sadece bir hafta sonra gelen dijital para geliştirme konusundaki ilgisini teyit etmesiydi. İlgili raporda kripto paralara olan ilgi artışına rağmen nakitin gündemde kalacağı ve nakitsiz gelecek teorisinin  pek mümkün olmadığından bahsedildi.

Kripto paralar ve DLT’nin temelindeki teknolojilerin benimsenmesindeki hızlı büyüme, yakın geleceğin açık bir işareti olarak görülüyor. Parasal egemenliklerini tehdit edeceklerini iddia ederek daha önce kripto paraları düzenleme fikrini reddeden Fransa, Portekiz ve Rusya gibi hükümetlerin bile dijital varlıkları düzenlemeye başladılar.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin