ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”
ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”

ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halving, sektöre meraklı pek çok kişiye göre BTC’yi 100 bin doların dahi üstüne çıkarabilecek bir güce sahip. Ancak ING ekonomistlerinden Carlo Cocuzzo, olası bir artışın Bitcoin için sanıldığı kadar yüksek bir ihtimal olmayabileceğini söylüyor.

Carlo Cocuzzo: “21 milyonluk Bitcoin sınırı, fiyatı yükseltmez. Hatta engel olur.”

ING’nin dijital finans ekonomistlerinden Carlo Cocuzzo, perşembe günü bir podcast röportajında ​​Bitcoin’in halving sonrasında yükselişe geçeceğinin bir garantisi olmadığını söyledi. Kripto para biriminin 21 milyon tokenlik sınırlı tedarik sınırını, daha yüksek fiyat hedefleri için engel teşkil edebileceğini belirtti.

Bitcoin blok zinciri, madencilerin merkezi olmayan defter üzerine işlem eklemek ve yönetmek için hesaplama güçleri sunmasını gerektiriyor. Buna karşılık, ağ madencilere yeni BTC tokenleri için ödül veriyor. Ödül kazananlar, operasyonel maliyetlerini karşılamak için yeni toplanan ödülleri spot piyasada satıyorlar.

“BTC ödülleri bir noktada duracak.”

Ancak BTC ödülleri, enflasyonu kontrol altında tutmak için her dört yılda bir yarı yarıya azalıyor. Bununla birlikte, madenciler Bitcoin ağına aynı veya daha fazla hesaplama gücünü sağlıyor ancak BTC kazanma olasılıkları ciddi şekilde azalıyor.

Cocuzzo, Bitcoin defteri üzerinde madencilik yapmak için makinelere büyük sermaye yatırımı yapanların BTC ödüllerinin azalacağını söyledi. “Bir noktada ödüller duracak” diye ekledi.

Üçüncü halving’den sonra talebin hiç olmadığı kadar önemli bir rol oynayacağı aşikar. Günümüzde popüler anlatı, koronavirüs pandemisinin yol açtığı finansal krize işaret ediyor. Merkez bankaları ve hükümetler bilançolarını trilyonlarca dolar ile genişlettikçe fiat paralar enflasyon riskleriyle boğuşuyor.

Bazı önde gelen isimler tasarruf portföylerindeki devalüasyonun yatırımcıları güvenli liman aramaya yönlendireceğine ve BTC’ye çekeceğine inanıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin