IMF'ten dikkat çeken dijital para açıklaması geldi!
IMF'ten dikkat çeken dijital para açıklaması geldi!

IMF, stabil coin düzenlemeleriyle ilgili önemli bir konuya değindi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya genelinde Merkez Bankaları, fiat destekli bir dijital para biriminin ne kadar kullanılabilir olacağını tespit etmek için kripto para ve DLT araştırmalarını ilerletiyor. IMF (Uluslararası Para Fonu) de bu duruma kayıtsız kalmayarak konuya müdahil olmaya başladı. Kuruluş, son olarak stabil coinlerin özel bir avantajından bahseden bir blog yazısı yayınladı. İçerikteki konulardan biri ise merkez bankası rezervleriyle destekli stabil coinlerdi.

Hükümetlerin karşı karşıya kalma ihtimali olduğu en büyük problem olarak verimli bir platform oluşturma konusunda yeterli yetkinliğe sahip uzman eksikliği olarak görüldü. Merkez Bankalarının fiat destekli bir dijital para çıkarma olasılığı düşük olsa da, USDC veya Facebook’un Librası gibi bir proje daha verimli olabilirdi.

IMF stabil coin kullanıcılarının korunması gerektiğini söyledi

IMF, düzenlemelerin dayanak varlıkların likiditesine ilişkin riskleri ortadan kaldırması gerektiğini ve stabil coin sağlayıcısı iflas ederse, diğer alacaklıların korunmaları gerektiğini söyledi.

Önerilen CBDC modelleri mutlak merkezileşme gerektirecek olsa da, özel sektörün yenilikçiliğe daha fazla odaklanması gerekirken, Merkez Bankaları güven ve verimlilik sağlamaya odaklanır. Böylece özel sektörün merkezi otoritelere güvenle entegre olabilir.

Çoğunlukla merkezi stabil coinlerin olduğu bir dünyada, DAI şu anda makul bir kabul oranına sahip tek merkezsiz stabil coin olarak görülüyor. Sonuç olarak Stabil coinler ile yapılan ödemelerin gereksiz hale gelmesini önlemek için daha fazla alternatif gereklidir.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin