blockchain adasi malta
IMF şimdi de Blockchain adası Malta’yı radarına aldı

IMF şimdi de Blockchain adası Malta’yı radarına aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta, “ Blockchain adası ” takma adını alarak hızla Avrupa’nın önde gelen Blockchain merkezlerinden biri haline geldi. Ancak IMF’ye göre, Malta’daki Blockchain sektörünün yükselmesi tam anlamıyla masum değil ve ülkenin mali sistemi için “önemli riskler” oluşturabilir.

Malta ziyaretinin ardından yapılan bildiride, IMF, özellikle kara para aklama ve terör finansmanı risklerini ve adadaki finansal sistem için daha geniş etkiler oluşturabileceğinin altını çizdi.

IMF: “Malta’da Blockchain finansal sitem için önemli riskler teşkil ediyor”

Rapora göre, mali düzenleyici zaten adanın fintech sektöründe bir hedef olarak patlaması ışığında önemli baskılarla karşı karşıya kaldığını söylüyor. Ve suç faaliyetleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayabileceğini belirtiyor:

Denetim altındaki finansal kuruluşların sayısının artması, yeni ürünlerin hızlı bir şekilde gelişmesi, gelişen düzenleyici ortam ve iş piyasasının sıkılaştırılması, Malta Finansal Hizmetler Otoritesini önemli ölçüde zorladı.

Raporda, oyun ve finans sektörlerinin yanı sıra yatırım planına göre vatandaşlığın finansal istikrara yönelik bir dizi tehdit oluşturması için bir araya getirildiği belirtildi.

Blockchain adası Avrupa’nın önemli merkezleri ile rekabet halinde

Malta, Blockchain ve kripto para çevresinde bir takım yasalar çıkardı. Ve Blockchain işlerini çekici bulduğunu kanıtlayan bir düzenleme ortamı oluşturdu. İsviçre, Londra, Berlin ve Zug ile rekabet halinde olan Malta hızla Blockchain ve kripto işletmeleri için büyük bir Avrupa merkezi haline geldi.

Malta’da bir kripto bankası kurmayı düşünen OK Group’tan Tim Byun, düzenleyici çerçevenin Malta’nın Blockchain için bir yargı alanı olarak çok faydalı olduğunu söyledi:

Malta, Blockchain endüstrisini kapsamlı bir şekilde düzenleyen ilk hamleyi gerçekleştirdi. Ve RnF Finance Limited ile bu yeni bankacılık girişimi içinde bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Malta’nın sağlam düzenleyici çerçevesi ve yeni endüstrilere verilen destek Blockchain Adasında daha fazla fırsat ortaya çıkaracak.

Yine de IMF’nin sert uyarısı, Malta gibi ülkelerin özellikle daha da karmaşık biçimlerde suç faaliyetlerini tespit etme ve ortadan kaldırma konusunda karşılaştığı zorlukları gösteriyor.

IMF’den gelen mesaj açık ve net: Yüksek uyumluluk standartlarına uymak için sürekli bir dikkat ve kararlılık olmadan, Malta ateşle oynuyor.

coingeek

IMF neden Marshall Adaları’nın kripto adaptasyonuna karşı çıkıyor?

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin