IMF, Marshall Adaları raporunda kriptoya karşı yasa teklifi tavsiye ediyor
IMF, Marshall Adaları raporunda kriptoya karşı yasa teklifi tavsiye ediyor

IMF, Marshall Adaları raporunda kriptoya karşı yasa teklifi tavsiye ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu (IMF), Marshall Adaları’nın yasa teklifi olarak doların yanı sıra ikinci bir dijital para birimi getirme planına karşı tavsiyede bulundu.

Pasifik’teki bir ada zinciri olan Marshall Adaları, şubat ayında bir yasa çıkardı. Yasa, yerel ekonomiyi hızlandırmak istiyor. Ulusun küresel finansal kaynaklardan kopmasıyla ilgili artan risklere karşı egemen kripto para kurmayı amaçlıyor.

Ancak, adalardan yetkililerle bir istişare süresinin ardından IMF, pazartesi günü harekete karşı tavsiyede bulunan bir bildiri yayınladı. Makaleye göre, Marshall Adaları ekonomisi, ülke sürekli iklim değişikliği ve doğal afetlerle karşı karşıya olduğu için dış yardımlara oldukça bağımlı.

IMF, kara para aklama önlemlerinin eksikliğinden endişe duyuyor

IMF, kapsamlı bir kara para aklama önlemi eksikliğinin sonunda ABD bankalarının ülke ile olan ilişkilerini kesmesine yol açabileceğini söylüyor. Eğer bu olursa Bitcoin benzeri ulusal bir kripto paranın yasal olarak tanıtılmasının geri tepebileceğini öne sürdü.

IMF devam etti:

Yeterli risk azaltma önlemlerinin yokluğunda, yasa teklifi olarak ikinci bir para biriminin kullanılması için merkezi olmayan bir dijital paranın verilmesi sadece makroekonomik ve mali bütünlük risklerini artırmayacak. Aynı zamanda son ABD doları CBR’sini kaybetme riskini artıracaktır. Bu, dış yardım ve diğer akışları kesintiye uğrayabilir. Bu da ekonomide önemli bir sürüklenme ile sonuçlanabilir.

Kurum, özellikle Marshall Adaları’ndaki sosyal ve parasal sistemler konusunda tavsiyede bulunuyor. Raporda ayrıca, kripto varlıklarının hızlı büyümesinin fiat para talebi talebini tehdit ettiğini öne süren kurum yetkilileri tarafından yapılan son sözler de yer alıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin