Kripto paraların hızlı gelişimi dünyayı başka bir finansal krizin eşiğine getirdi
Kripto paraların hızlı gelişimi dünyayı başka bir finansal krizin eşiğine getirdi

IMF: “Kripto paraların hızlı gelişimi finansal sistemi zorluyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu‘nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünyanın şu an başka bir finansal krizin eşiğinde olduğunu söyledi. Christine söylemlerinin devamında kripto paraların hızlı gelişimi konusunun siber güvenlik riskinin arttığını ve finansal sistemlerin geçirdiği evrimin sert denetçiler ve düzenleyiciler gerektirdiğini vurguladı.

Kripto paraların hızlı gelişimi dünyayı başka bir finansal krizin eşiğine getirdi

IMF’nin yıllık toplantısından önce basına açıklamalarda bulunan Christine Lagarde, ”ikinci bir Büyük Buhran yaşanmaması için küresel ekonomiyi büyük zorlukların beklediğini” belirtti. Uluslararası fonun ilk gündem maddelerinden birisi Çin’de bulunan Gölge bankalarının verdiği krediler ve sigorta firmaları ile varlık yöneticilerinin uyguladığı ”laissez-faire” yaklaşımıyla ilgili.

Hem kamu hem de özel sektör de dahil olmak üzere, küresel borç geçtiğimiz sene içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 182 trilyon dolara yükseldi. 2008 yılında yaşanan büyük krizden bu yana %60 oranında artış gösterdi. Gelişmekte olan dünya devletleri ve şirketleri ABD Federal Rezervi tarafından yükseltilen faiz oranlarına karşı savunmasız durumda. Arjantin ve Türkiye’deki son krizler gelişmekte olan dünyanın geri kalanının başlangıcı olarak yorumlanmakta.

Fintech ve siber güvenlik alanlarından gelecek tehlikelere karşı dikkatli olunmalı

Kripto para birimleri ile ilgili olarak, IMF’nin Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun ikinci bölümünde, düzenleyicilere fintech ve siber güvenlik alanlarından gelecek tehlikelere karşı dikkatli olmaları şu sözlerle ifade ediliyor:

Potansiyel faydalarına rağmen, potansiyel riskleri ve bunların nasıl etki edebileceği hakkında bilgilerimiz hala gelişmekte. Artan siber güvenlik riskleri finansal kurumlar, finansal alt yapı ve denetçiler için zorluklar doğurmakta. Bu gelişmeler, finansal sistemin sürekli olarak geliştiğini hatırlatır. Düzenleyiciler ve denetçiler bu gelişmeye karşı uyanık kalmalı ve gerekirse hareket etmeye hazır olmalı.

Bitcoin ve kripto piyasası, ilk olarak 2008 sonrası kriz döneminde teknoloji uzmanları ve özgürlükçülerden destek buldu. Birçok dijital para tutkunu, ekosisteme, merkez bankaları ve hükumetler tarafından kontrol edilen fiat paradan kaçmak için katıldı.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin