7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?
7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?

IMF eski baş ekonomisti: “Bitcoin değer içeriyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IMF eski baş ekonomisti ve eski Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, CNBC Beyond the Valley isimli podcast programına katıldı. Bitcoin, Facebook Libra ve kripto paralar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rajan, merkez bankaları kendi kripto paralarını çıkarmaya başladığı günümüzde Bitcoin ve Facebook’un Libra isimli kripto parasının önemli roller üstleneceğini belirtti.

“Bitcoin değer içeriyor”

Bitcoin’in herhangi bir değer içermediğine dair önemli isimler, geçmiş dönemlerde açıklamalarda bulundu. Örneğin Warren Buffett ve Peter Schiff Bitcoin’in özünde herhangi bir değer içermediğini iddia etti.

Raghuram Rajan ise Bitcoin’in bir nebze altına benzediğini belirtti. Rajan altının yatırım amaçlı kullanılmasının ötesinde mücevher olarak kullanıldığını söyledi. Bu nedenle altının özünde de bir değeri var. Rajan’a göre Bitcoin spekülatif bir yatırım amacı. Bitcoin altın gibi mücevher olarak kullanılmıyor. Ancak yine de Bitcoin bir değer içeriyor çünkü insanlar böyle olduğuna inanıyor.

Raghuram Rajan, geleceğin dünyasında Libra’nın Bitcoin’den daha etkili olabileceğini ileri sürüyor. Çünkü Libra, küresel bir para birimi olarak kullanılabilecek alt yapı oluşturuyor. Bitcoin’in alt yapısı ise yüklü transfer işlemini destekleyecek altyapıya sahip değil.

Sizce Bu Bitcoin anketi doğru mu? Şaşırtan Bitcoin fanatizmi!

Kısaca Rajan, Bitcoin’i bir değer birikim aracı, Libra’yı ise potansiyel küresel değişim aracı olarak görüyor. Rajan, Bitcoin yatırımcılarını Bitcoin’e rakip yeni kripto paraların çıkabileceği konusunda uyarıyor.

News.bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin