4.000 doları geçen DeFi tokeni 5 dakikada 1 dolara düştü!
4.000 doları geçen DeFi tokeni 5 dakikada 1 dolara düştü!

Bu tokenin fiyatı Bitcoin’i geçti! En değerli kripto varlık artık BTC değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

yEarn Finance tokeni YFI, bugün Bitcoin’i geçerek dünyanın en değerli dijital varlığı unvanını eline geçirdi. Bu haberin yazıldığı esnada son 24 saatte %50’ye yakın değer kazanan kripto para 15.570 dolardan işlem görüyor.

YFI, Bitcoin’i geçerek en pahalı dijital varlık oldu

YFI’nin fiyatı, merkezsiz finansa (DeFi) yönelik artan talep sayesinde durdurulamaz bir ralli yaşıyor. Bitcoin fiyatı 12 bin doları tekrar aşmak için mücadele ederken YFI, adeta BTC’nin solundan usulca geçti ve fiyatını 15 bin doların bile üstüne çıkardı.

Temmuz ayı sonlarında geliştirici Andre Cronje tarafından piyasaya sürüldüğünden bu yana, YFI fiyatı durmaksızın artmaya başladı. Yaklaşık 32 dolardan işlem görmeye başlayan token o zamandan beri %32.000’in üzerinde patlayarak şu anki fiyatı 15.457,57 dolara yükseldi. Buna karşılık Bitcoin, bu haberin yazıldığı sırada 11.863 dolardan işlem görüyor. Kral kripto para, 12.500 dolara doğru ağır ağır çıktıktan sonra kısa süre önce 12.000 doların altına düştü.

yEarn Finance, token sahiplerine yönetimin tam kontrolünü vermek için Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen ilk proje olarak karşımıza çıkıyor. Ek olarak, tokenin ön madenciliği veya kurucuya tahsis edilmesi gibi bir durum yok. Bu da onu neredeyse Bitcoin kadar merkezsiz hale getiriyor.

DeFi protokollerinin yükselişi hız kesmiyor

YFI fiyatı, yEarn Finance protokolünde kilitlenen toplam değerle birlikte arttı. DeFi Pulse verileri şu anda DeFi protokolünde en az 684,6 milyon doların kilitlendiğini ortaya koyuyor. Ancak YFI’nin hızlı yükselişiyle ilgili daha da ilginç olan şey, projenin arkasındaki ekibin token hakkında açıkça “0 finansal değeri” olan “tamamen değersiz 0 tedarik tokeni” olarak adlandırması.

YFI’nın fiyatı şu anda 15.400 doların oldukça üzerinde olmasına rağmen, piyasa değeri hala 467 milyon dolar civarında seyrediyor. Varlığın fiyatının artmaya devam edip etmeyeceği ise kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey.

Bazı analistler, varlığın yakın vadede bir düzeltmeye tabi olabileceğine inanırken, diğerleri yükselişinin devam etmesini bekliyor.  Öyle ki YFI’nin BTC fiyatını ikiye katlayabileceği bile düşünülüyor.

Bu arada 1 milyar dolarlık Tether’in Ethereum blok zincirine taşındığı öğrenildi. Detaylar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin