Ünlü uzman Pompliano’dan önemli Bitcoin, Ethereum ve Ripple açıklaması
Ünlü uzman Pompliano’dan önemli Bitcoin, Ethereum ve Ripple açıklaması

Anket: Serbest çalışanlar kripto paralar ile maaş almayı tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Serbest çalışanlar kripto paralar ile maaş almayı tercih ediyorlar. Humans.net’in yaptığı bir araştırmaya göre, serbest çalışanlar bankalarla değil kriptoyla maaş almayı tercih ediyorlar.

Serbest çalışanlar kripto paralar ile hayatını kolaylaştırıyor

Humans.net tarafından yapılan bir araştırmaya göre, serbest çalışanların yaklaşık %29’u ödemeleri alırken, bankalar yerine kripto paralarını tercih ediyor. ABD’de 1.100 serbest çalışan üzerinde yapılan anket, serbest meslek sahiplerinin %18’inin ödemelerini kripto paralar ile almak istediğni gösteriyor. Katılımcıların %11’i, maaşlarının bir kısmını kripto paralar ile almayı tercih ettiklerini belirtiyor. Katılımcılar tamamen rastgele seçildi ve katılımcılardan herhangi birinin kripto paralara özel bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.

Serbest çalışanlar genellikle deniz aşırı şirketlerde çalıştığı için, kripto paraları ile sınır ötesi ödemeler almak kolay. Çünkü Western Union ve PayPal gibi sınır ötesi ödemeler almak için çok az seçenek var. TransferWise şu anda serbest çalışanların asgari işlem ücretlerinde ödeme alabileceği en kârlı platformlardan biri. Ancak TransferWise’ın sıkı mali kontrolleri serbest meslek sahipleri için pratik değil. Örneğin, Güney Kore’de TransferWise kullanıcılarına günlük ve yıllık kısıtlamalarını sunuyor.

PayPal ve Western Union yüksek işlem ücretlerine sahip

Yüksek işlem ücretleri nedeniyle PayPal ve Western Union çok karlı değil. 5.000 doları Western Union’a aktarma maliyeti 250 dolar. PayPal ABD’li kullanıcılardan %2,9 oranında komisyon alır. Bitcoin ve alternatif kripto para birimleri serbest çalışanların çok küçük komisyonlarla yüksek sınır ötesi ödemeleri almalarını sağlar. Geleneksel bankacılık sistemindeki küçük ölçekli ödemeler nispeten daha pratik olsa da ödemenin büyüklüğü 10 bin doları aştığında bazı belgelerin aktarıma dahil edilmesi gerekiyor.

17 Kasım’da dünyanın en büyük kripto transferi 600 milyon doların sadece 7 dolara transfer edilmesiyle gerçekleşti. 600 milyon doları PayPal’a transfer etmek mümkün olmasa da mümkün olması durumunda 30 milyon dolarlık bir işlem ücreti kesilirdi.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin