IMF Başkanı Bitcoin'e yönelik önemli açıklama yaptı
IMF Başkanı Bitcoin'e yönelik önemli açıklama yaptı

IMF Başkanı Christine Lagarde: “Kripto paralar yaşamlarımızı iyileştirme potansiyellerinden dolayı aramızda olmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Resmi Para ve Finansal Kurumları Forumu’nun (OMFIF) aylık bülteni, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde tarafından “kripto paralar ve toplumdaki yeri” konusunda yazılmış bir makaleyi içeriyor.

Christine Lagarde, kripto paralara derin bir bakış sunuyor

Fintech’e Düzenleyici Bir Yaklaşım: İnovasyonu Zorlamadan Yükselen Risklere Karşı Korunma” başlıklı makale, hükumetler tarafından eleştirilen kripto paralara derin bir bakış ve sonuçta bazı olumlu duygular sunuyor. Lagarde, kripto para birimi endüstrisinin ortaya çıkışını telefonun icadı ile anekdotlu bir şekilde bir araya getiriyor ve şunları söylüyor:

Bugün, bazı meraklılar kripto varlıkların benzer bir atılımın başlangıcını temsil ettiğini düşünebilir. Bazı insanlar kripto varlıkları bir fiat paradan ya da sahtekarlıktan çok daha az eleştiriyor. Onları çok hafifçe reddetmemeliyiz.

IMF Başkanı Christine Lagarde: “Kripto paralar yaşamlarımızı iyileştirme potansiyellerinden dolayı aramızda olmalı.”

“Düzenleyiciler yeni teknolojilerin faydalarını takip edebilir.”

Düzenleme konusunda Lagarde, küresel düzenleyicilerin müşterileri, yatırımcıları ve finansal istikrarı korumak ve yeni, yenilikçi bir finansal teknolojiyi teşvik etmek arasında bir karmaşa ile karşı karşıya kalmalarının ne kadar zor bir görev olduğunu kabul ediyor. Lagarde, açıklamalarına şunları ekliyor:

Finansal yeniliklerin merkezinde piyasa katılımcıları ile bağlantı kurarak, düzenleyiciler yeni teknolojilerin faydalarını takip edebilir ve riski belirleyebilirler. İleriye dönük bir düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi, yaratıcılık, esneklik ve yeni uzmanlığı gerektiriyor.

“Cevaplar netleşene kadar eyleme geçmemeliyiz.”

Lagarde ayrıca, dünyanın daha az sıkı düzenlenmiş bölgelerine göç eden kripto firmalarını önlemek için düzenlemeye küresel bir yaklaşımın gerekli olduğuna dair bir uyarı da ekliyor. Bu amaçla Lagarde, Abu Dabi ve Hong Kong’da ortaya çıkanlar gibi düzenleyici bir korumalı alan öneriyor. Lagarde, açıklamalarına şunları ekliyor:

Cevaplar netleşene kadar eyleme geçmemeliyiz. Bunun yerine, geleceğin düzenleyici çerçevesini dikkate almaya başlamalıyız.

IMF Başkanı Christine Lagarde: “Kripto paralar yaşamlarımızı iyileştirme potansiyellerinden dolayı aramızda olmalı.”

Bu makale kripto sektörünün potansiyelini gösteriyor

Largarde, açıklamalarını sonlandırırken bu sektörün doğru değerlendirilmesinin anahtarının açık fikirlilik olduğunu vurgulayarak, ihtiyatlılık ve iyimserlik arasında bir denge kuruyor. Lagarde, açıklamalarına şunları ekliyor:

Her şeyden öte, kripto varlıklar ve fintech hakkında açık fikirli olmalıyız, sadece onların oluşturdukları riskler yüzünden değil, aynı zamanda yaşamlarımızı iyileştirme potansiyellerinden dolayı. Şüphe duyduğunuzda, telefonunu düşünün.

IMF, dünya finans kurumları arasında önemli nüfuza sahip. Bu makale, kripto sektörünün sağlam bir şekilde (çoğunlukla inatçı) dünyanın finans kurumları tarafından ne kadar ciddiye alındığını göstermeye devam ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin