Sahte Bitcoin hacimlerine yönelik çarpıcı bir rapor yayınlandı
Sahte Bitcoin hacimlerine yönelik çarpıcı bir rapor yayınlandı

IBM ve Seagate Blockchain teknolojisinde birleşiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen teknoloji şirketi IBM, taklit pazarı ile mücadele etmek için Blockchain üzerine bilgileri depolamak istiyor. IBM ve Seagate bunun için birlikte çalışacak.

IBM ve Seagate sahte sabit diskleri tespit edecek

ABD merkezli BT devi International Business Machines (IBM), sahte sabit diskleri tanımlamaya yardımcı olacak bir Blockchain destekli sistem oluşturmak için önde gelen bir veri depolama şirketi olan Seagate ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Bu ortaklık Seagate’in izlenebilirlik ve sabit disklerin doğrulanması konusuna yardımcı olacak. IBM’in mevcut Blockchain platformu ve Seagate’in güvenlik teknolojisi, sahte cihazların ele alınmasında yardımcı olacak bir çözüm oluşturmak için kullanılacak. Çözüm ayrıca, sabit diskleri kullanan firmanın müşteri organizasyonlarının güvenliğini ve uyumluluğunu artıracak.

IBM ve Seagate Blockchain destekli sistem oluşturmak için ortaklık kurdu

Tedarik zincirinin şeffaflığı ve izlenebilirlik arttırılacak

Her iki firma tarafından da işaret edildiği gibi, elektronik üreticilerinin karşılaştığı kritik bir sorun, tedarik zincirindeki sahte bileşenlerin tehdidi. Sahte parçaların tespiti, OEM’lerden (Orijinal Ekipman Üreticileri) gelen bilgi eksikliğinden dolayı tespit edilmesi zor.

Görünüşe göre, OEM’ler tedarik edilen parçalar hakkındaki verileri paylaşma konusunda isteksiz. Blockchain dağıtık defterler teknolojisi ile değiştirilemeyen işlem ayrıntıları kaydedilebilir, tedarik zincirindeki şeffaflığı ve izlenebilirliği potansiyel olarak artırabilir.

Sistemin çalışma şekli

IBM’in Blockchain platformu ve Seagate’in gelişmiş elektronik parmak izi ve ürün takibi, sabit disklere uygulanacak. Seagate Secure Electronic ID (eID) tarafından üretim noktasında üretilen veriler, IBM’in Blockchain platformuna kaydedilecek.

Ayrıca, Seagate’in ortak anahtar altyapısı altındaki cihaz tarafından elektronik olarak imzalanmış bir dijital veri sertifikası Blockchain’de saklanacak. Üstelik, dijital sertifika üretmek için firmanın şifreleme silme teknolojisi kullanılacak.

IBM ve Seagate Blockchain destekli sistem oluşturmak için ortaklık kurdu

IBM Blockchain teknolojisi konusunda yeni çalışmalar yapıyor

IBM konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Blockchain’i gelişmiş kriptografik ürün tanımlama teknolojisiyle birleştirmek için Seagate ile çalışma yeteneği üzerinde duracağız. Bu şekilde Blockchain’in elektronik ürün yaşam döngüsü yönetimi süreçlerini yeniden tasarlama potansiyelini elde edeceğiz. Kopya elektronik bileşenler, ele alınması gereken ekosisteme dayalı bir çaba gerektiren küresel bir sorun.

IBM, tedarik zinciri senaryolarında Blockchain teknolojisini uygulamak için nakliye, gıda ve bankacılık gibi sektörlerde birden çok müşteri ile çalışıyor. Hatta bu amaçla perakende devi Walmart gıda izlenebilirliği için IBM’nin Blockchain çözümünü kullanacağı açıklandı.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin