İslami kripto para borsası şeriat kânunlarıyla düzenlenecek
İslami kripto para borsası şeriat kânunlarıyla düzenlenecek

Sıcak Gelişme: İlk İslami kripto para borsası açıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ilk İslami kripto para borsası açıldı. Geçtiğimiz günlerde Arabistan’da İslami Kripto Borsası (FICE) adında bir kripto para borsasının açılışı duyuruldu. Böylece, şeriat yasalarına uyan dünyanın ilk kripto para borsası açılmış oldu.

İslami kripto para borsası şeriat kanunlarıyla düzenlenecek

Kripto para borsası, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olan Adab Solutions şirketi tarafından kuruldu. Şeriat hukukunun ihlal edilmediğinden emin olmak için, Şeriat Danışma Kurulu (SAB), İslami Kripto Borsası’nın her zaman şeriat hukuku kapsamında denetleyecek ve şeriata uygun faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacak. İslami Kripto Borsası, şeriat yasalarına sıkı sıkıya bağlı kalan bir yapı olarak türünün ilk örneği olacak. Bu gelişme ile İslam dünyasının şu anki kripto para birimlerine daha fazla yatırım yapması bekleniyor.

Adab Solutions kendi tokenini çıkaracak

Kripto para borsasına bağlı olarak, Adab Solutions Eylül ayında kendi ICO’sunu çıkaracak. Kripto para borsasında Binance BNB’sine benzer bir yapı kurularak, Adab tokenleri ile işlem yapılabilecek. İlk İslami Kripto Borsası’nda tüm komisyon ücretlerinde Adap tokeni kullanılacak gibi görünüyor. Kripto ticaretinde şeriat hukuku uygulanması kripto paraları müslümanlar için daha çekici hale getirecek. Umarız bu borsa, bu sayede daha büyük bir kitleyi kripto pazarına dahil eder.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin