avrasya blockchain zirvesi
İlk Avrasya Blockchain Zirvesi ile Türkiye blockchain merkezine dönüştü

İlk Avrasya Blockchain Zirvesi ile Türkiye blockchain merkezine dönüştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ev sahipliğini Huobi Group ve Kemer Partners’ın yaptığı Avrasya Blockchain Zirvesi’nin ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Yurtiçi ve yurtdışından gelen birbirinden değerli konuşmacı ve katılımcılar, bölgede meydana gelen “blockchain evrimi”ni ele aldılar. Lider blockchain şirketleri, startup ve basın mensubundan oluşan bin 400’ün üzerinde ziyaretçi ve 70’in üzerinde konuşmacı sektörü tartıştı. İki gün süren etkinlikte önde gelen şirketleri, gelişmekte olan Türkiye pazarına yönelik ilgilerini ve arzularını açıkladılar. Bunların başındaysa, yakın bir zamanda Türk Lirası (TRY) fiat kanalı açmayı planlayan Huobi geliyor.

Lira ile işlem yapma imkanı 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve TRY/USDT eşdeğerde olacak. Böylece perakende kullanıcılar hem daha kolay erişime sahip olabilecek hem de daha yüksek oranlı likiditeye sahip olacaklar. Huobi Group Bölge Başkanı Mohit Davar, zirve sırasında Huobi’nin Türkiye ile ilgili gelecek planlarını anlatırken yerelleşmenin ne kadar önemli olduğuna da vurgu yaptı. Davar, “Sahada hem ortaklara hem de ekibe ihtiyacımız var. Mihenk taşı anlamına gelen TRY/USDT fiat kanalının tanıtılmasının ardından işlem komisyonlarını düşürerek Türk kullanıcıların Huobi Prime’a katılmalarını sağlamak istiyoruz. İstanbul’da bulunan ekibimizin yerel yaklaşımlarıyla, toplulukla derin bağlar kurup, bu pazarı ne kadar önemsediğimizi açıkça ortaya koyacağız” dedi.

Huobi Group CFO’su Chirs Lee: “Türkiye, kripto pazarının önde gelen oyuncularından”

avrasya blockchain zirvesi
İlk Avrasya Blockchain Zirvesi ile Türkiye blockchain merkezine dönüştü

Avrasya Blockchain zirvesinde hazır bulunan Huobi Group CFO’su Chris Lee ise “Türkiye, Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Venezuela ve Vietnam, kripto pazarının önde gelen oyuncuları haline geldiler” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmasında öngörülerini paylaşan ev sahiplerinden biri olan Kemer Partners’ın Kurucu Ortağı Cenk Erkin, “Türkiye, kısa bir süre içerisinde Avrupa ve Asya bölgesi genelinde blockchain gelişiminin yönetim merkezi konumuna gelecek ve ülkemizin teknolojik gelişiminde hayati rol oynayacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Direktörü Ahmet Cüneyt Selçuk ise “Sizleri, teşvik edici reformlarla desteklenen daha olgun bir ekosistem, çok uluslu şirketlerin sürekli artan Ar-Ge ve inovasyon aktiviteleri, yeni teknolojilere hızlı adapte olan büyük genç nüfus oranı, farklı sektörlere dağılan yatırımlar ve Türkiye Hazinesi’nin ortak yatırım fırsatları için Türkiye’ye yatırım yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Lider DeFi hizmet ve teknoloji sağlayıcıları da zirvede bazı açıklamalarda bulundular ki bunların içerisinde Türkiye’de verecekleri hizmet kapsamını genişleteceğini açıklayanlar oldu. BHEX Global Genel Müdürü Tyler Wu, BHEX’in inovatif teknolojiye dayalı “Kontratlar Bulutu” hizmetlerinin ilk duyurusunu yaptı. Bu hizmet, özellikle orta ve küçük borsalar gibi kontrat ticareti pazarındakilerin daha hızlı gelişmesine yardımcı olacak. BHEX Cloud, varlıklar değeri 6 milyar ABD Doları’nı aşan değerle 5 milyon son kullanıcıya sahip 120 iş ortağına hizmet veriyor. Şirket artık yakın gelecekte Türk ortaklara da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Zirve’nin ilk gününde, açık kaynaklı blockchain ağı Qtum’un CMO’su Stella Kung, kuruluşun Qtum 2.0 sert çatallamasının, 466,600’den 17 Ekim’de devreye alındığını açıkladı. Böylece ilk pazara sunuş olan 2017 yılından bu yana en büyük güncelleme yapılmış oldu.

Waykichain CEO’su Gordon Gao ise şirketin “her şey dahil” kamuya açık ekosistemini ve Waykichain sabit koinini duyurdu. Gordon’un konuşmasında belirttiği üzere üçlü token sistemine sahip olan sabit koin WUSD’in, blockchain teknolojisine çok iyi uyum sağlaması bekleniyor. Gelişmiş teknolojisi ve farklı fonlama programlarına sahip WaykiChain ekosistemi, yeni nesil kamu zincirleri için kılavuz niteliği taşıyor.

Zirvenin başarısına yönelik düşüncelerini dile getiren DreamChain CEO’su ve Kurucusu Youngsung Chong:

Huobi gibi sektör lideri şirketlerin, Türkiye gibi bölgelerde daha olgun bir pazar oluşturma çabaları, bizlerin tam da ihtiyaç duyduğu şeyler. Bizler de üzerimize düşen sorumluluğun bir gereği olarak projeleri destekleyerek topluluklara verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız.

“Türk toplumunun büyük bir bölümü her ne kadar halihazırda blockchain teknolojisiyle ilk teması kurmuş halde olsa da, daha geniş kullanım için yeterli erişim olanaklarına sahip değil” diyen Novem Gold AG COO’su Fouad Soultana sözlerini şöyle sürdürdü: “Fintek pazarındaki hızlı büyümesinin de yardımıyla Türkiye’nin önünde iyi bir gelecek var.”

İlki gerçekleştirilen Avrasya Blockchain Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Vekili Çetin Ali Dönmez, Cornell Üniversitesi Profesörü Emin Gün Sirer, CoinShares COSO’su Meltem Demirörs, BKM CEO’su Soner Canko ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dr. Vedat Akgiray gibi önemli isimler ağırlandı. Dünyanın dört bir yanından gelenlere ilave olarak zirveye Huobi yöneticileri de büyük ilgi gösterdi. Zirvede Huobi Group CFO’su Chris Lee, Huobi Universitesi Başkanı Jianing Yu, Huobi Araştırma CEO’su Yuming Yuan, Huobi Global COO’su Alan Sun, Huobi Group Ekip Lideri Ciara Sun, Avrupa ve Amerika Lideri Josh Goodbody ve niceleri hazır bulundular.

Huobi Group Hakkında

Çok sayıda girişimcilik iştiraklerine sahip olan Huobi Group, dünyanın lider blockchain şirketlerinden biri. 2013 yılında kurulan Huobi Group’un işlem hacmi 1 trilyon ABD Doları’nı aşmış durumda. Dijital para ticareti ve varlık yönetimi alanlarında güvenli, güvenilir ve kullanışlı altyapısı ile gurur duyan şirket, 130’dan fazla ülkede milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Daha fazla bilgi için www.hbg.com adresi ziyaret edilebilir.

Bilgi için:

Message İletişim / Ersan Çetin / 0216 318 84 71-72 / 0532 774 40 42 / [email protected]

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin