2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı
2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı

İlk 10 kripto paranın Nisan ayı performansı nasıl gerçekleşti? İşte ilk 10’un en çok kazandıran coini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para pazarlarında Nisan ayını geride kalırken, piyasaların geneline baktığımızda bu ay çok iyi getiriler elde eden kripto paraların yanında düşüş yaşayan kripto paralara da rastlıyoruz. Piyasayı domine eden ilk 10 kripto paranın performansına baktığımızda ise ilk olarak Nisan ayının Bitcoin için oldukça kârlı geçtiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin üst üste 3. ayını artıda kapatıyor

Bitcoin aylarca süren aylık negatif getiri döneminin ardından Nisan ayı ile birlikte art arda 3. Ayda da pozitif getiri performansını sürdürüyor. Özellikle Nisan ayındaki yüzde 30’a yaklaşan net getirisi ile Ocak (yüzde 7) ve Şubat (yüzde 11) getirilerinin oldukça üzerine çıktı.

Sahip olduğu sermaye miktarı ile piyasanın yarısından fazlasına hakim olan Bitcoin’in bu yükselen performansı boğa piyasasına geçişin en önemli işareti olarak görülüyor.

İlk 10 kripto para arasında Nisan şampiyonu Bitcoin Cash

Büyük kripto paralar arasında bu ayın şampiyonu ise aylık yüzde 50’ye yaklaşan net getirisi ile Bitcoin Cash oluyor. Bitcoin Cash ilk 100 kripto para arasında bu getiri oranı ile ilk 3’e giriyor. BCH’nin bu performansını bu ay özelinde daha çok Bitcoin SV’nin yaşadığı sorunlara bağlayabiliriz. Ancak söylemekte fayda var ki BCH’nin kendi dinamikleri de önemli bir etken. Öyle ki BCH’nin Şubat ayı getirisi, yüzde 14 ve Şubat ayı getirisi de yüzde 29 civarında bulunuyor.

Binance Coin prestij kazanmaya devam ediyor

Sermaye büyüklüğüne göre sıralanmış en büyük on kripto para içerisinde ise Binance Coin’e ayrı bir parantez açmamız gerekiyor.  BCH’den sonra aylık olarak en çok getiriye (yüzde 30,89) sahip olan BNB, hızlı yükselişe devam ediyor. BNB diğer coinlerin aksine yükselişine Aralık ayında başladı ve 2019’un ilk çeyreğinde ortalama yüzde 45 oranında bir getiriye sahip oldu.

Tek negatif getiri Stellar Lumens’den (XLM) geldi

Bu ayın stabil kalan coinler arasında ise XRP, TRON ve Cardano vardı. İlk 10’un tek negatif getiriye sahip olan coini ise Stellar (XLM) oldu.

İşte ilk 10 kripto portföyünün net getirisi

Buna göre ilk 10 kripto para baz alınarak eşit ağırlık bir portföyün getirisi yüzde 15,72 olmuş oldu. Diğer bir ifadeyle böyle bir portföye 1000 dolar gibi bir fon ile yatırım yapılsaydı bir aylık getirisi 157 dolar civarında olacaktı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin