rift
ILCoin’den RIFT: Blockchain sektöründe 2019’daki en büyük atılım

ILCoin’den RIFT: Blockchain sektöründe 2019’daki en büyük atılım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisinin ilerlemesi ve gelişmesi yıllardır hızla ilerleme kaydediyor. Hâlihazırda sayısız teorik ve pratik yeni çözümler bulundu ve dünyadaki blockchain destekçileri ve geliştiricileri, bu teknolojinin kabul edilmesi için gayret ediyor. Bununla birlikte, blockchain mücadelesi nispeten yavaş ilerliyor çünkü blockchain’de hala ele alınması gereken önemli sorunlar mevcut.

Önde gelen blockchain projelerinin bile çözmekte güçlük çektiği bu sorunlardan biri de ölçülebilirlik etrafında toplanmıştır. Ancak, ILCoin Geliştirme Takımı ve çabaları sayesinde bu sorun sonunda çözülebilir.

ILCoin Blockchain Projesi sektörün en büyük sorununa meydan okuyor

Yukarıda bahsedildiği üzere, ILCoin’in geliştiricileri ölçülebilirlik sorununu çözmek için çok çalışıyorlar ve kısa zaman önce büyük bir atılıma imza attılar. Takımın sunduğu çözüm RIFT protokolüdür ve bu protokol şu anda piyasaya sürülmek üzere hazırlanıyor.

Geliştiricilere göre, protokol 2019 Kasım’ın ikinci yarısında piyasaya sürülmeye hazır bir hale gelecek; başka bir deyişle, blockchain sektöründeki en büyük sorunlardan biri – ki bu sorun Bitcoin’in kendi white paper’ında sahip olmasından bu yana mevcuttur – sonunda çözülebilecek.

Ölçülebilirlik sorununun açıklaması

RIFT protokolünün ölçülebilirlik sorununu nasıl çözeceğini açıklamadan önce, ilk olarak sorunun ne olduğunu açıklamalıyız.

Bildiğiniz üzere, blockchain teknolojisi, günümüzdeki herhangi bir geleneksel ödeme sisteminden çok daha fazla gelişmiştir. Bu teknoloji daha güvenli, merkezi değil ve sınırsız; yani herkes bunu dünyanın her yerinden kullanabilir ve anında gezegendeki başka bir birey veya şirketle işlem yapabilir.

Ancak, bu zamana kadar mevcut bulunan bir eksikliği, yüksek sayıda işlemleri hızlıca işleme koyma kabiliyeti olmuştur. Bu sorun, blockchain’i blok başına sadece bir kaç işlem görebilen Bitcoin ile ilk kez fark edildi çünkü her bir blok ortalama olarak 10 dakikada çözülmekteydi.

İlk günlerde sadece birkaç kişinin kullanımında iyi bir durum iken BTC’nin yaygınlaşması ve dünya çapında milyonlarca insanın kullanması ile büyük bir sorun haline geldi. Birdenbire, hacmi büyütememe durumu, anlık işlemler ve minimum ücret vaat eden bu teknolojinin işlem ücretlerinin artmasına ve daha uzun bekleme sürelerine neden olmuştur.

Başka bir deyişle, blockchain teknolojisi devasa bir potansiyele sahiptir; fakat modern gereklilikleri karşılayamamaktadır. Çok sayıda proje, sorunu kendi yöntemleri ile çözmeye çalıştı. Bazıları görece başarılıydı ve hatta geleneksel ödeme yöntemlerini yakalayabildiler; fakat bunlardan hiçbiri nihai çözüm değildi. ILCoin’e kadar bu böyleydi.

RIFT nasıl çalışır?

İşte tam bu noktada RIFT protokolü devreye giriyor ve sadece blok boyutunu değil aynı zamanda işlemlerin hızını ve sistem tarafından aynı anda gerçekleştirilebilecek işlem sayısını da arttıran bir çözüm getiriyor.

RIFT, iki kademeli blok sistemi kullanmaktadır. Bu kademelerden birincisi normal bloklara – diğer her blokchain’de görülebilecek bloklar – ikincisi de mini bloklardan oluşan ek bir zincire sahiptir. Her iki zincirin de kendi blok numaralandırması mevcut. Bununla birlikte, normal bloklar, mini blokları referans almakta ve mini bloklar da işlemleri referans almaktadır. Mini bloklar da birbirine bağlıdır; yani DNA’dan farklı değil.

Her normal blokta işlem bilgilerini depolayan mini bloklar bulunmaktadır. Ancak, hız artışı mini bloklar için madencilik yapılamasından kaynaklanmaktadır. Sadece normal bloklar için madencilik yapılabilmektedir ve mini bloklar sadece ihtiyaca göre üretilmektedir.

Böylelikle geliştiriciler, ilk kilometre taşı olarak tamamen istikrarlı olan 1,5 GB büyüklüğünde bir blok olmak üzere devasa blok büyüklüklerine ulaşmışlardır. Bu başarı, bu yılın başlarında elde edilen bir başarıdır. Bununla birlikte, geliştiriciler bununla yetinmeyip Ekim 2019’da, istikrarlı ve bir kaç kat daha büyük, toplamda 5 GB’lık bir blok için başarılı bir test gerçekleştirmişlerdir.

Geliştiriciler bu teknolojinin bir sınırı olmadığını iddia etmektedirler – tabii ki, modern ağların teknik sınırları göz ardı edildiğinde. RIFT uygulamaya konulduğunda, işlemlerde gecikme olmadan bloklarında pek çok farklı zincirde büyük dosya depolanmasına izin verecektir.

Yukarıda bahsi geçen hususların tümü, ölçülebilirlik sorunu için bugüne kadar geliştirilen en iyi çözüm ve gerçekten ölçülebilirlik sorununu tamamen çözecek şekilde çalışan bir çözüm kılmaktadır.

Bu teknoloji nerede kullanılabilir?

Yukarıda bahsedildiği üzere, blockchain teknolojisi en üst düzey güvenlik sağlamaktadır. Başka bir deyişle, bilgi güvenliği gerektiren her amaç doğrultusunda kullanılabilir. Nüfus kayıtları, sağlık sigortası kayıtları, banka veri depolama, seçim verileri, kişisel fotoğrafların, videoların veya diğer verilerin depolanması, iş anlaşmalarına ilişkin belgelerin ve kayıtların saklanması ve çok daha fazlası gibi büyük dosyaların depolanması için kullanılabilir.

Güvenliği ise projenin mutabakatı olan C2P (Emir Zinciri Protokolü) kullanımından gelmektedir. Bu protokol, bu teknoloji ve onun üzerine kurulan her şey için güvenli bir temel sunmaktadır. Ayrıca, RIFT’in zincir üzerinde bir çözüm olması da güvenliğe katkı sağlamaktadır.

Sonuç

RIFT protokolü, kripto para alanında yeni bir kelime. Büyük bir değişiklik, artmış güvenlik, hız ve daha fazlasını beraberinde getirmektedir. Bu konsept, ölçülebilirlik sorunlarını sonunda etkili bir şekilde çözecek ve ağa katkı sağlayacaktır.

RIFT, tüm kripto para/blockchain sektörünü bir sonraki gelişme aşamasına getirebilir. Daha da önemlisi, blockchain teknolojisinin daha çok kabul edilmesini ve dünyada daha çok uygulanmasına yol açacak büyük bir adımı temsil etmektedir. RIFT sayesinde, ILCoin dünyayı tamamen değiştirebilir ve veri depolama ve ödeme gerçekleştirmeyi daha hızlı, güvenli ve önceden hiç olmadığı kadar gelişmiş kılabilir.

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek ve güncel gelişmelerden haberdar olmak için ILCoin Geliştirme Ekibinin Telegram kanalına katılın.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin