Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde
Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde

Bu coinler Bitcoin’i geride bırakarak 200 HO’nun üzerinde işlem görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çok iyi bilinen birkaç kripto para, normalde sağlıklı bir pazarın işareti olarak kabul edilen bir gelişme olarak görülen  200 günlük hareketli ortalamalarının üstünde işlem görüyor.

Hareketli ortalama (HO), belli bir süre boyunca bir varlığın kapanış fiyatlarının devam eden bir hesaplaması. Ancak aynı zamanda traderlerin varlığın eğilim yönünün yanı sıra destek ve direnç seviyelerini ölçmek için kullandıkları bir araçtır.

Birçok bir uzunlukta hareketli bir ortalama kullanılabilirken, 200 günlük hareketli ortalama finansal analizde genel kabul görmüş bir ölçümdür. Basitçe söylemek gerekirse, 200 günlük HO değerinin üzerindeki bir varlık işleminin yükseliş olarak kabul edilmesi (daha yüksek hareket etmesi), bunun altında bir işlemin düşmesi (düşük işlem yapması muhtemel) olduğu kabul edilir.

Pazar lideri olan Bitcoin, şu an 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde işlem yapmadığından, diğer tüm kripto paraların onu izlediği düşünülebilir. Fakat durum böyle değil.

Bazı kripto paralar kendi yolunu mu çizmeye başladı?

CoinMarketCap’e göre piyasa değerine göre en büyük 20 kripto paradan Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Tron (TRX) ve Maker’in (MKR) BTC ve USD çiftleri şu anda 200 günlük hareketli ortalamalarının  üzerinde işlem görüyor.

BTC ve USD çiftlerine göre hareketli ortalamanın üstünde işlem yapan LTC, BNB, TRX ve MKR piyasalarının, yalnızca bir işlem çiftinin hareketli ortalamasının üzerinde olan ya da iki baz paraya göre 200 HO’nun altında olan kripto paralara göre daha güçlü bir izlenim veriyorlar.

Nitekim dört kripto para en çok yükselen piyasalara sahip. Ancak yukarıda da görüleceği gibi, performansları henüz norm değildir. En iyi 20 kripto paradan on iki tanesi 200 günlük HO’nun üzerinde bir  BTC veya USD işlem çiftlerine sahip değil. Ve aşağıdaki verilerde görüldüğü gibi, bazıları hala çok uzaktadır.

200 günlük HO’ya olan mesafeler

ABD doları cinsinden 200 günlük HO değerinin üzerinde işlem görmeyen piyasa limitine göre geri kalan en iyi 20 kripto paradan, Bitcoin Cash (BCH), sağlıklı bir piyasaya ulaşma konusunda en uzak coin iken EOS bu değere en yakın coin olarak görülüyor.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, 200 günlük hareketli ortalamaya ulaşmak için BCH/USD fiyatının yüzde 125 oranında artması gerekirken,  EOS/USD’nin yüzde 8 oranında artması gerekiyor.

Bitcoin Cash’in Kasım ayındaki hard forku, iki yeni kripto para, Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin SV’nin ortaya çıkması ile sonuçlandı. Bitcoin Cash ABC, çoğu borsada BCH/USD değeri olarak kabul edildi. Bu nedenle uzun süreli bir fiyat geçmişine sahip olmaması ve fork zamanın üzerinden 200 günden daha az geçmesi durumundan dolayı Bitcoin Cash ABC pazarının mevcut durumu optimum olarak görülmeyebilir.

Zayıf bir piyasayı ifade etmesine rağmen, 200 günlük hareketli ortalamanın çok altında bir varlık ticareti her zaman olumsuz bir gösterge değildir. Ayrıca, Mayer Multiple‘ın 200 günlük MA ile olan ilişkisine dayanarak Bitcoin’in piyasa koşullarını ölçmek için nasıl kullanıldığına benzer şekilde aşırı satım yapılmış pazar koşullarının bir işareti olabilir.

Bunu göz önünde bulundurarak, 200 günlük hareketli ortalamalarından en uzak olan varlıklar Bitcoin Cash ve Zcash, bu ortalama değerlerini yakalamak için sırasıyla yüzde 125 ve yüzde 71 oranında yükselmeleri gerekirken  toparlanma için en gecikmiş kripto paralar olarak kabul edilebilirler.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin