evrensel cüzdan
İki büyük kripto girişimi evrensel cüzdan geliştirilmesi konusunda düğmeye bastı

İki büyük kripto girişimi evrensel cüzdan geliştirilmesi konusunda düğmeye bastı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelecek sonsuz sayıda kripto para ve token getirecekse, dünyada hepsini barındırabilecek bir evrensel cüzdan geliştirilmesi bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Şimdi, sektördeki en önemli girişimlerden ikisi, geliştiricilerin bunu yapmaları için ikna etmeye çalışıyor. Çarşamba günü, merkezsiz internet erişimi Blockstack (girişim sermayesi fonu, Blockstack İmza Fonu) ve borsa platformu ShapeShift, ortaklaşa olarak en iyi açık kaynak “evrensel” kripto cüzdanını oluşturan takıma veya geliştiriciye 50.000 dolarlık bir ödül teklif ediyor.

Yarışmacılardan, Blockstack’ın token değişimi için ShapeShift’in API’si ile birleştirilmiş kimlik doğrulama, depolama ve şifreleme teknolojisini kullanmaları şartı aranacak. Amaç, 29 Haziran’daki son tarihten önce henüz oluşturulmamış tokenler, hatta neredeyse herhangi bir yerel tokeni destekleyebilecek bir cüzdan oluşturmaktır.

Blockstack’teki büyüme ve iş geliştirme başkanı Xan Ditkoff açıklaması şu şekilde:

Bu alanda oldukça erkenci davranıyoruz. Şimdiye kadar görülmemiş olan şüphesiz kazananlar var. Bir cüzdanın henüz yaratılmamış dijital varlıkları desteklemesi önemlidir.

Çoğu kripto para sadece bir avuç dolusu tokene destek veriyor. Kripto yatırımcılarını ise birden fazla cüzdanı kullanmaya zorluyorlar. Ve bazen de ticaretlerini borsa gibi emanet platformlarında saklarlar.

Jaxx cüzdanı 2016 yılında ShapeShift desteğini ekledi.  Ancak cüzdan sağlayıcısının bazı güvenlik açıkları olduğu biliniyor. Ayrıca, bu üzerinde çalışılan cüzdanın amaçladığı şekilde tüm tokenleri desteklemiyor.

Evrensel cüzdan projesi başarılı olursa, sektörde bir ilk olacak!

Blockstack’ın bazı coinlerin geliştirici maliyetini karşılamamasından kaynaklı endişeleri büyürken, özellikle, ortaklık, kripto tüketicilerin değişen talepleri hakkında çok şey söylüyor.

Ditkoff, CoinDesk’e yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

Topluluğun atomik kullanım birimi veya zenginliği, her ne olursa olsun, tokeniniz platformumuzda temsil edilmediğinde, Blockstack üzerinde inşa edilmesini engelleyemezsiniz. Bu fikirle karşılaşır karşılaşmaz, ShapeShift ideal bir ortak olarak belirdi. Muhtemelen, kullanıcıların ellerinde tutmak, takas etmek ve yeni tokenler eklemek için herhangi bir projenin çoğunu tamamladılar.

Ortaklık aynı zamanda ShapeShift’in içinde oldukça önem arz etmektedir. Çünkü platform kullanıcıları API’larını kullanarak tokenlerini dönüştürdüğünde platform gelir elde edecektir.

Bir ShapeShift sözcüsü açıklaması ise şu şekildeydi:

Bir bireyin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir web siteniz olmadığında, bireyin  tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek bir cüzdan veya merkezi olmayan bir uygulamaya sahibi de olamazsınız.

Ditkoff’un görüşüne göre, kripto para birimi toplulukları, belli tokenlerin etrafında merkezileşmiş bildik silolar oluşturabilir. Ancak ekipler arasındaki işbirliğinin genellikle hücre deneylerden daha yenilikçi sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Gönderimler sadece kodun kalitesine göre değerlendirilmeyecektir. denetleyiciler ayrıca cüzdan kodunun denetim ve kullanımının ne kadar kolay olduğunu değerlendireceklerdir.

coindesk

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin