featured
Billy Bambrough’a göre de halving olayından önce Bitcoin almak mantıklı

İddia: Halving olayından önce Bitcoin almak için en iyi zaman

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 54.000 takipçiye sahip, iyi bilinen bir Twitter yorumcu olan Looposhi, halving olayı öncesindeki dönemlerin, piyasa döngülerinin dibini işaret ettiğini gözlemledi. Trader, tarihsel Bitcoin eğilimine göre şimdi düşük fiyatlardan Bitcoin almak için en iyi zaman olduğunu iddia ediyor.

Looposhi, 2016’da gerçekleşen halving olayına odaklanıyor

Looposhi, Bitcoin’in tarihinde sadece iki tane halving olayı olmasına rağmen özellikle 2016’da gerçekleşen halving olayından önceki fiyat eğilimlerini inceliyor.

Bitcoin piyasasında 2014’te Mt.Gox’un hacklenmesinden sonra yaşanan  çöküşte dip seviye 9 Temmuz 2016’da gerçekleşen halving’ten yaklaşık 550 gün önce görüldü. Bu süre boyunca, Bitcoin’in fiyatı yükselmeden önce yaklaşık yedi ya da sekiz ay boyunca 200-300 dolar aralığında işlem gördü.

Halving’in 2020 yılının ortalarında gerçekleşmesi bekleniyor

2018 ayı piyasası, fiyat hareketliliği ve piyasa yapısı açısından genellikle 2014-20115 piyasasıyla karşılaştırılıyor. Açık bir şekilde söz konusu felakete neden olan bir katalizör yok. 2014-2015 Bitcoin piyasası yukarıdan aşağıya %85 oranında düzeltildi ve mevcut piyasa yaklaşık %82,5 seviyesinde gerçekleşti.

Looposhi, bir sonraki yıl Bitcoin’in halving olayı yaklaştığı sırada tekrar yükseliş öncesi bir birikim dönemine gireceğini ima ediyor. Halving olayı beklentisiyle, Bitcoin’in arzı daha da azalacak. Halving’in 2020 yılının ortalarında gerçekleşmesi bekleniyor. Halving oldukça karmaşık: Madencilik ödüllerini yarıya indirse de Bitcoin’in zorluk rejimi, sonuç olarak ekosistemi yeniden dengeleyecek madencilerin yerini alacak şekilde ayarlayacak.

Billy Bambrough’a göre de halving olayından önce Bitcoin almak mantıklı

Elbette bu argümanı öne süren ilk kişi Looposhi değil. Billy Bambrough da benzer bir şekilde 29 Mayıs tarihinde Forbes’ta yayınlanan makalesinde geride bırakılan iki halving öncesinde Bitcoin’in fiyatının biraz yükseldiğine, halving olayının ardından ise fiyatın 12 ay içinde patlama yaptığını belirtiyor.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin