Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!
Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!

Çarpıcı iddia: Piyasa düşüşünü Çinli madenciler hızlandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli kripto haber kaynaklarının 8 Aralık Perşembe günkü haberine göre, Çinli madenciler yerel pazarda ve uluslararası alanda en büyük kısa pozisyon satıcıları.

Çinli madenciler en büyük Bitcoin kısa pozisyoncusu

Geçen ay yaşanan kripto para piyasalarındaki şiddetli düşüşün, yeni nesil madencilerin piyasa risklerinden kaçınmak için kripto paralarını korumaya çalışmasıyla sonuçlandığı bildiriliyor. Aynı zamanda, sık sık riskten korunma işlemleri nedeniyle Çinli madencileri en büyük Bitcoin (BTC) kısa pozisyoncusu konumuna getiriyor. Ekim 2017’de sektöre giren Çinli bir madenci olan Jin Xin, ilk iki ayda yaptığı madencilikten elde edilen kazançların, son üç yıl içinde diğer işlerden elde ettiği toplam kârdan “çok daha fazla” olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Gelecek ay 30 token kazanırsam, fiyat şu anki trendine göre Bitcoin yüzde 10 daha düşse bile, borsaya kısa vadede geçerli fiyattan satış yapacağım için tokenler bir ay sonra hazır olacak.

Çin btc madencileri

Jin ayı piyasasına dayanmak için kendi stratejisini geliştirdiği söylüyor. Makinelerinin performansını arttırmak için zaten GPU madencilerini kullandı. “Başabaş fiyatına” ulaşıldığında Jin, ekipmanlarını kapatıp, GPU çiplerini bilgisayar oyuncularına satacak.

Fiyat düştükçe madencilik ekipmanları satılıyor

Çin’deki kripto madencilik işletmelerinin, madencilik kârlılığında büyük bir düşüş yaşadıkları için, birim başına fiyattan ziyade, madencilik ekipmanlarını satışa sundukları bildiriliyor. Kripto madencilerin özellikle “başabaş fiyatı”na eriştikleri için Antminer S7, Antminer T9 ve Avalon A741 gibi eski modelleri satmaya istekli oldukları belirtiliyor.

Ayrıca Kasım ayında, ABD teknoloji devi Intel, “enerji verimliliği yüksek performanslı Bitcoin madenciliği” için yeni bir patent başvurusu yaptı. Patent, “optimize edilmiş veri yollarını kullanarak SHA-256 hash’ı uygulayan bir donanım hızlandırıcısına” aitti ve BTC madenciliği için enerjiyi azaltmayı hedefliyor. Yüzde 15’e kadar kâr sağlaması bekleniyor. Başvuruda, SHA motorlarının kümelerinin çok fazla güç tüketebileceği belirtiliyor (örneğin, 200 W’dan daha yüksek bir oranda).

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin