Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!
Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!

İddia: Dev borsaların işlem hacimlerinde sahtecilik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İddialara göre Coinmarketcap üzerinde listelenen en iyi 25 kripto para borsasının neredeyse hepsi sahte veriler sunuyor. Blockchain Transparency tarafından yürütülen araştırmaya göre hacim bakımından dünyanın en iyi 25 kripto para borsası, şok edici düzeyde ticaret hacimlerinde sahtecilik yapıyor.

Borsaların %87’si verilerde sahtecilik yapıyor

Rapor, Coinmarketcap’ın en iyi borsalar listesinde 11’ten fazla borsanın %99 oranında bir sahte hacme sahip olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Huobi ve OKEx’in de dahil olduğu en iyi borsalar listesindeki, ticaret hacminin %75’inden fazlasını oluşturan borsalar “güvenilmez” olarak değerlendiriliyor.

Borsaların çoğunun Cayman Adaları ve Cebelitarık gibi yasadışı ticaret uygulamalarına yönelik net düzenlemelere sahip olmayan yerlerde olduğu belirtiliyor. Bu tür bir yasal düzenlemenin olmamasının borsaların sahte veriler sunmasının önünü açtığı bildirildi.

Ancak hala Binance ve Bitfinex gibi dürüst borsalar da mevcut. Bu borsaların sahte veri yayınlamadığı ve diğer borsalara göre nispeten daha dürüst bir ticaret hacmi verisi sundukları belirtiliyor.

Coinbase ve Kraken gibi büyük ABD borsaları listeye bile girmedi. ABD borsalarının çoğu, büyük ölçüde rampalara bağımlı olduğu için bu borsaların “yıkama ticaretine” girmeyecekleri belirtiliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin