Litecoin (LTC) harekette: LTC, 3 kripto parayı deviriyor

Charlie Lee’nin tahmini gerçekleşti: Litecoin (LTC), Bitcoin Cash forklarını devirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şubat ayında Litecoin kurucusu Charlie Lee, Litecoin’in Bitcoin Cash’i piyasa değeriyle geçeceğini belirtti. Lee’nin tahmini sonunda gerçekleşti. Ayıca Litecoin (LTC) benimsemesi de artıyor, CoinGate platformuna ek olarak 1.000 işletme LTC’yi kabul etmeye başladı.

Litecoin (LTC) harekette: LTC, 3 kripto parayı deviriyor

Litecoin piyasa değeriyle ön sıralara yükseldi ve 7. sırayı alarak Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin Satoshi Vision’ı (SV) arka sıralara gönderdi. 1,4 milyar dolarlık piyasa değeri ile 7. en büyük kripto para birimi, şu anda yüzde 0,87’lik bir düşüşle 23,4 dolar seviyesinden işlem görüyor. Yazım sırasında LTC, 315 milyon dolarlık günlük işlem hacmini yönetiyor.

Litecoin – Kaynak: CoinMarketCap
Litecoin – Kaynak: CoinMarketCap

Bir hafta önce Litecoin BCH, BSV ve EOS’un gerisinde 9. sırada yer alıyordu. Bununla birlikte LTC, Litecoin kurucusunun öngördüğü gibi tüm bu kripto paraları geride braktı. Lee Şubat ayında şu tweeti attı:

Litecoin’in kitlesel benimsenmesi artıyor

Son bir ay içinde Litecoin, 43 dolardan 22 dolara Bitcoin ile birlikte ve kripto pazarının çoğunluğu gibi bir düşüş gösterdi. Şu anda, Litecoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 93 aşağıda yer alıyor.

Litecoin’in 1 aylık fiyat grafiği – Kaynak: CoinMarketCap
Litecoin’in 1 aylık fiyat grafiği – Kaynak: CoinMarketCap

Piyasadaki fiyat hareketlerinin yanı sıra Lee, Litecoin‘in benimsenmesinin de arttığını belirtiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Litecoin’de yakında LN ödemelerini kabul eden 1.000’den fazla işletme olacak! Teşekkürler CoinGatecom!

CoinGate geçtiğimiz günlerde Litecoin’in yakında kendi platformunda yaşayacağını açıkladı.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin