Çiftlik Bank'tan sonra Turcoin saadet zinciri ortaya çıktı
Çiftlik Bank'tan sonra Turcoin saadet zinciri ortaya çıktı

İddia: Bitcoin’e rakip Turcoin milyarlık vurgun yapıp kaçtı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Türkiye’nin ilk kripto parası olan Turcoin ve Hipper A.Ş.’de milyarlık vurgun yapıldığı iddiaları gündemi sarstı. Piyasa çıktığı ilk günlerden beri tartışma konusu olan Turcoin’in yöneticilerinin binlerce kişiyi dolandırarak kayıplara karıştığı söyleniyor.

Çiftlik Bank’tan sonra Turcoin saadet zinciri ortaya çıktı

Türkiye’de henüz Çiftlik Bank gündemden düşmezken milyarlık bir saadet zinciri ile dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Çiftlik Bank’ta olduğu gibi yine Kıbrıs merkezli kurulan Hipper A.Ş. ile Türkiye’nin ilk kripto para birimi olarak piyasaya sürülen Turcoin’den haber alınamıyor. Hipper A.Ş.’nin yüzde 49 oranında ortağı, Turcoin markasının ise sahibi olan Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya’nın yurt dışına kaçtığı belirtilirken, Hipper A.Ş.’nin diğer ortaklarına ise ulaşılamıyor. Hipper A.Ş. 10 ayda piyasadan 500 milyon TL topladı. Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, Hipper A.Ş’deki diğer ortaklar tarafından kandırıldığını iddia ederek şunları söyledi:

Sistemde toplanan paradan benim hesabıma 30 milyon TL geldi. Diğer ortaklar benden habersiz 400 milyon TL toplamış. Şu an herkes suçu bana atmak istiyor. Bana dekont gönderenlere ödeme yapıyorum.

Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olan Turcoin insanları dolandırdı mı?

Sistemin, yakın zamana kadar da kusursuz çalıştığını ancak Gümrük Bakanlığı’nın yaptığı inceleme sonrasında işlerin sorunlu hale dönüştüğünü itiraf eden Kaya, açıklamalarına şunları ekledi:

Bankalar, bakanlık incelemesine paralel hesapları bloke etti. Ödemelerimiz aksadı. Sistem de tıkandı. Oyuna geldim. Bu işten aklanınca kendimi titan ve networking pazarlama ile mücadeleye adayacağım.

Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olan Turcoin’in yaratıcısı Sadun Kaya, Turcoin’de kaybetmek yok” sloganıyla piyasaya çıktı. O zamanlar 25 milyon dolarlık bir kripto para madenciliği tesisleri olduğunu belirten Sadun Kaya, şunları söyledi:

Biz Turcoin için 30 yıllık bir zaman ayarladık. 1 milyar dolarlık yatırımla başladık.

Alacaklılar şirketin tesislerini bastı!

Şirket sahiplerine ulaşılamaması nedeniyle şirketin Kocaeli’ndeki kripto para üretim tesislerinin alacaklılar tarafından basıldığı belirtiliyor. Alacaklılar, haklarında soruşturma yürütülen Hipper’in diğer yöneticilerine de ulaşamıyor. Bu olay sonrasında sosyal medya ve savcılıklara pek çok şikayet başvurusu yapıldı. Bu şikayet başvurularından biri incelendiğinde şirketin insanları hangi vaatlerle kandırıldığını ortaya çıkıyor. Bir şikayet başvurusunda şu ifadeler yer alıyor:

62 bin TL tam paketle giriş yaptım. Bugüne kadar kuruş ödeme yapmadılar. Oysa tanıtım reklamlarında ilk bir ayda ödeyecekleri para 22 bin TL idi. Yani riskin bir ayda 40 bin TL’ye düşeceğini söylüyorlardı. Şu an banka kredilerimi ödeyemiyorum.

Bitcoin’e rakip Turcoin” adıyla piyasaya sürülen kripto  para biriminin arkasında Anafis ve Hipper adlı şirketler bulunuyor. Anafis ve Hipper şirketlerinin çalışanlarının daha önce kapanan saadet zinciri sistemi Nilfa ve benzeri sistemlerin personelleri olduğu ortaya çıktı.

Sabah

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir