icorating
ICORating en güvenli kripto para borsalarını sıraladı

ICORating en güvenli kripto para borsalarını sıraladı… Sıralamada sürpriz sonuçlar var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICORating geçtiğimiz günlerde, kullanıcı güvenliğinde dört kategori, etki alanı ve kayıt güvenliği, web güvenliği ve DoS saldırılarına karşı koruma kategorilerine göre 100’den fazla popüler kripto para borsasını sıraladığı Borsa Güvenlik Raporunu yayımladı.

Çevrimiçi olarak sunulan 10 sayfalık raporda, listenin başındaki 3 borsa; Kraken, Cobinhood ve Poloniex oldu. İlk iki kripto borsası “A” ve Poloniex “A-” notu aldı. Aşağıda ilk 20’ye giren kripto borsalarının listesini görebilirsiniz. Listede dikkat çeken bir nokta ise Binance’nin bulunduğu sıra. İlk yirmide kendine yer bulamayan Binance, ICORating Borsa Güvenlik Raporu’nda kendisine 35. Sırada yer buldu.

ICORating sıralamasının metodolojisi

Daha önce belirtildiği gibi, ICORating, dört kullanıcı güvenliği kategorisi, etki alanı ve kayıt güvenliği, web güvenliği ve DoS saldırılarına karşı koruma kriterlerini kullanmış.

Kullanıcı güvenliği olarak, her borsada hesaplar oluşturulmuş ve çoklu testler yapılmış. Kullanıcının güvenliği dört parametre kullanılarak belirlenmiş olup bunlardan ilki, uygulamada arızalara yol açabilecek değişim kodunun içeriğindeki hataların kontrol edilmesi. İkincisi, zayıf bir şifre oluşturma yeteneği, Üçüncüsü, posta yoluyla eylemlerin onaylanması ve dördüncü olarak ise 2FA kimlik doğrulamasının kullanılabilirliği test edilmiş.

Etki Alanı ve Kayıt Güvenliği kriterlerinde, ekip, kayıt defteri kilidini, rol hesaplarının kullanımını ve Etki Alanı Adı Sistemi Güvenlik Uzantıları’nı (DNSSEC) denetleyerek hata kontrolünde bulunmuş. Web güvenliği için ICORating, HSTS başlığının varlığı, tıklama saldırısı koruması, İndirme Sürümü tarafından saldırıya karşı koruma, iki bağlantı arasındaki bağlantıyı izinsiz izleme (MITM) saldırılarına karşı koruma gibi özel güvenlik standartlarının yerine getirilme durumunu kontrol etti. ICORating ekibi ayrıca, hizmeti kullanılmaz kılan (Denial of Service-DoS) saldırılara karşı korumaları da test etti.

Her kategori aşağıdaki sisteme göre puanlandı:

  • Kullanıcı Hesabı Güvenliği: Maksimum 17 puan, 4 parametre analiz edildi.
  • Kayıt Şirketi ve Etki Alanı Güvenliği: Maksimum 18 puan, 4 parametre analiz edildi.
  • Web Güvenliği: Maksimum 57 puan, analiz edilen 10 parametre.
  • DoS saldırı koruması: 8 puan, 1 parametre analiz edildi.

Borsaların güvenlik testi sırasında toplam 100 puan mümkün oldu. Borsaların hiçbiri tam puan olan “A+” derecesi almayı başaramadı.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin