ICO’lardan 2018'de satış rekoru
ICO’lardan 2018'de satış rekoru

ICO’lardan 2018’de satış rekoru

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Crypto Valley Association tarafından hazırlanan bir rapor ICO pazarının 2018’in ilk beş ayında satış rekoru kırdığını ortaya koydu.

2018 yılının ilk 5 ayında toplamda 13,7 milyar dolar değerinde 537 adet ICO başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bu, 2018 öncesi tüm ICO’ların toplam değerinden daha fazla.

Kasım 2017’yi referans noktası olarak alırsak, en iyi 15 ICO’nun o zamandan bugüne kadar olan süreçte gerçekleştirildiğini görüyoruz. Raporda toplamda yaklaşık 6 milyar dolarlık bir yatırım alan Telegram ve EOS’tan da piyasanın unicorn’u olarak bahsediliyor.

Satış rekoru dengeleri değiştiriyor

Crypto Valley Association’un raporu ayrıca Birleşik Krallık ve Hong Kong’un sektörde önemli bir yer kazandığını ve ABD, İsviçre ve Singapur gibi devlere kafa tutmaya başladığını belirtiyor.

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması eğer doğru bir şekilde gerçekleştirilirse ülkenin ICO ekosistemindeki yerini sağlamlaştıracak. Tıpkı İsviçre gibi AB’ye üye olmadan EEA’ya dahil olmasının büyük avantaj sağlayacağı ülkenin AB bloğu ile ekonomik bağlarını sürdürmesine izin verilmesi halinde şu anki ivmeyi sürdürmesi yüksek olasılık dahilinde.

En büyük ICO’lar farklı ülkelerden

Yine de en büyük ICO bambaşka bir ülkede gerçekleştirildi. Vergilerden ötürü EOS Cayman Adaları’nı tercih ederken Telegram ise İngiliz Virgin Adaları’nda aradığını buldu.  En büyük vergisiz ICO ise Huobi Token tarafından Singapur’da gerçekleştirildi.

ICO pazarı büyüyor olsa da artan dolandırıcılık olayları can sıkıyor. Wall Street Journal tarafından yapılan araştırmada her beş ICO’dan birinin sahte ekipler ve kopyalanmış beyaz kağıtlarla oluşturulmuş  dolandırıcılıktan ibaret olduğu ortaya çıktı.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Eski Telegram çalışanı bir kripto para platformu oluşturuyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin