Icobox kripto para kehanetleri
ICOBox’dan 2019 kripto piyasası için en çılgın 6 senaryo: Bitcoin, Ethereum, Nasdaq, Binance, Merkez Bankaları, global kriz

ICOBox’dan 2019 kripto piyasası için en çılgın 6 senaryo: Bitcoin, Ethereum, Nasdaq, Binance, Merkez Bankaları, global kriz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılında görülen çılgın kripto para rallileri ve 2018’deki dikkat çekici çöküşlerinden sonra, geçmiş verilere göre gelecek yıl, dönem dönem durgunluğun görüleceği sakin bir yıl olabilir. Bu, kripto para piyasanın biraz soluklanmasına, kendisini temizlemesine, düzenleme ortamını bulmasına ve sürekli gelişiminin yönünü belirlemesine olanak sağlayacaktır.

ICOBox ekibi ise 2019 yılının bu şekilde geçeceğinden neredeyse tam olarak emin. Fakat ekip yine de 2019 kripto piyasası için şok edici ve hatta fantastik tahminleri ile çöküş veya bir sonraki patlama gibi her iki durum için katalizör görevi görebilecek altı olası senaryo yazdı. ICOBox, ayrıca bu senaryoları türetirken her hangi bir kripto projesini destekleme kararında fikirlerine güvenmemelerini ısrarla vurguluyor. Bunların sadece bir senaryo olduğunun altını çizerek kısmen veya tamamen gerçekleşecek olaylar olarak kabul edilmemesi gerektiğini de vurguluyor.

Nasdaq, Binance’yi 1 milyar dolara alacak

Aralık ayının başında, yüksek teknoloji ürünü hisse senedi ticareti yapan dünyanın en büyük borsalarından biri olan Nasdaq’ın, 2019’un ilk bölümünde kripto para platformunu başlattığı resmen doğrulandı. Yeni platform en kısa sürede yayınlanacak. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) borsanın gerekli onayını veriyor. Bu bir kez gerçekleştiğinde, Nasdaq’ın en büyük kripto para işlem platformu olan Binance’yi almaya çalışacağı mantıksız gelmiyor. Anlaşma her iki taraf için de son derece avantajlı olabilir. Kripto pazarında devam eden kriz nedeniyle, Binance’de aktif işlemlerin sayısı bu yılın Ocak ayına göre 10’da 9 oranında azaldı. Ve son görüşmelerinden birinde Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketinin ticaret hacmindeki düşüşle ilgilenmediğini iddia etmesine rağmen, burada muhtemelen kesin şekilde dürüst olamayacağını – bu rakamların göz ardı edilemeyeceğini düşünüyordu. Nasdaq, kripto pazarına olan ilgisini hiç inkâr etmedi ve CFTC onayını aldıktan sonra, plana devam etmek için tüm kozlara sahip olacak. Binance ne kadara satılır? 24 saatlik ciro açısından dünyada 11. olan Bitstamp, bu yıl 400 milyon dolara satıldı. Bu yüzden, iki iddialı projeye hazır olan Binance – Binance Chain Blockchain ve merkezsiz takas Binance DEX ile Binance’nin 1 milyar dolardan fazlaya satılacağını beklemek mantıksız.

Dünya çapında krizden dolayı 10 ülke kripto para başlatıyor

ABD’nin ekonomik büyüme dönemi sona eriyor ve yatırımcılar yaklaşmakta olan durgunluğun ilk işaretlerini görüyor: ABD kısa ve uzun vadeli hazine bonoları arasındaki getiri farkı son zamanlarda olumsuz bölgelere inerek ani bir düşüş gösterdi. Bu son kez 2007’de, meşhur Lehman Brothers’ın çöküşünden kısa bir süre önce gerçekleşmişti. Bu durum aynı zamanda gelişmekte olan dünyada başka bir para çöküşünü tetikleyebilecek. Ve 2019’da baş gösterebilecek küresel ekonomik kriz ihtimaline işaret ediyor. Bundan kaçınmak için, küçük ülkeler ekonomik yaptırımlar altındaki birkaç ülke örneğini izleyerek paralarını “dijitalleştirmeye” çalışabilirler. Yeni sanal ödeme araçları oluşturarak, büyük miktarda fiili para ve bunun ardından gelen büyük enflasyondan kaçınmaya çalışacaklar.

Venezuela ve İran’dan sonra Ukrayna alternatif para yöntemlerini test ediyor. Ulusal Bankaları, düzenli Hryvnia (Ukrayna para birimi) ile bire bir işlem görecek olan Elektronik Hryvnia para birimini uygulamak için bir araştırma projesi başlattı. Ukrayna kripto borsası Kuna, 2017’den beri ulusal bir stabil coin (çalışma adı “cryptohryvnia”) geliştirmekle meşgul. Yeni coin, işleme bağlı olarak çeşitli coin özelliklerine sahip olacak ve geleneksel yasal geçerli paraya alternatif olarak kullanılacak.

Bu kripto paraların, büyük bir ulusal para çöküşü ya da yaptırımların artması durumunda, uluslararası yerleşim yerlerinde çok fazla kullanımı ihtimali bulunmuyor. Nitekim dolar bir ana çözüm aracı olmaktan çıkması durumunda, yerine euro’nun geçmesi daha olası gözüküyor. Ancak, ulusal kripto paraların kullanılması, yerel pazarlarda ve vatandaşlarda halkın panik yapmasının önlenmesinde oldukça etkili olabilir. Küresel bir kriz durumunda en fazla 10 yeni ülkenin kripto para çıkaracağını göz ardı edemeyiz.

Ethereum 1 dolara düşecek

Çoğu büyük kripto para gibi, Ethereum da Aralık 2017 ile Şubat 2018 arasında, yani kripto pazarının olumlu günlerinde yüksek kazanımlar elde etti.  Mayıs ayında bir kereye mahsus bir yükseliş yaşadıktan sonra kripto para düşüş yönünde ilerleyerek Bitcoin’den daha da uzaklaştı. Aynı zamanda, başarıyla başlatılan ve tamamlanan ICO’ların sayısı da hızla düştü. Ve bu eğilimlerin kesinlikle birbiriyle ilişkili olduğu görüldü. Ethereum Blockchain, ICO’ları yürüten projelerin büyük çoğunluğunun Ethereum kapasitelerine dayanması nedeniyle, yeni girişimlerin çok sevdiği bir özellik olan kolayca yeni token oluşturmaya ve çıkarmaya izin veriyor.

Kripto para pazarının piyasa kapitalizasyonundaki yüzde 70’lik düşüş, takip eden tüm ana kripto paraların çökmesine sebep olabilir. Ve ICO kaynaklı büyük çapta kayma ile birlikte gelen “nükleer kış” Ethereum’un değerinin çoğunu kaybetmesine neden olabilir. Ve 1 dolarlık senaryo bile bu noktada imkânsız gözükmüyor.

İlk 50 kripto parada madenciliğine devam edilen tek kripto para Bitcoin olacak

Kripto paraların küresel çöküşü madencilik endüstrisinde çöküşe neden oldu. İşler o kadar kötüleşti ki, Çinli madenciler madencilik tesislerini değerli donanım parçaları yerine hurda olarak satmaya başladı. Madencilik için kullanılan dünyanın en büyük oyun kartı üreticisi olan Nvidia, bu pazardaki satışları 5,5 kat düştükten sonra kripto endüstrisinden uzaklaşacağını açıkladı.

Sanayideki durum, şirket madenciliği için kritik. Ancak henüz umutsuz olmasa da, bireysel ufak çapta madenciler için kripto para madenciliğinin karlılığı neredeyse sıfır. Bu, 2019’da Bitcoin’in CoinMarketCap’in takip ettiği ilk 50 coinden madencilik açısından tek kârlı kripto para olarak kalmasını mümkün kılıyor. Temel para biriminin pazar payının yüzde 50’nin üzerinde kaldığı ve bu durumun yakın zamanda değişmesi muhtemel olmadığı göz önüne alındığında, bu senaryo göz ardı edilemez.

STO’lar menkul kıymetler piyasasının yüzde 10’unu kendine çekecek

Kripto endüstrisinde devam eden durgunluk, azalan ICO sayısı, özlü ve kesin yasal düzenlemelerin olmaması, tüm büyük kripto paraların çökmesi ve aşırı oynaklık piyasada yeni gelişme yolları aranmasına neden oluyor. Kurumsal yatırımcıları içeren büyük çaplı yatırımlar ilk para tekliflerine eskisi gibi ilgi göstermeyen küçük yatırımcıların yerini alacak. Kurumsal yatırımcılar, farklı bir çevre ile oyunun şeffaf ve net kurallarını arıyorlar. Bu nedenle, tamamen yeni ama son derece umut verici bir pazar segmentinin (yasal gereklilikleri karşılayan ve yeni başlayanlar için geleneksel sermayeye açık erişim sağlayan menkul kıymet tokenleri) doğduğunu izliyoruz. Bu, profesyonel piyasa oyuncuları için iyi anlaşılmış ve tanıdık bir araç. Böylelikle tüm işaretler 2019’un artık kullanılmayan ICO’ların yerini alacağı STO’ların (Menkul Kıymet Tokeni Teklifleri)yılı olacağını gösteriyor. Ve büyük çokuluslu şirketlerin menkul kıymet tokenlerine artan ilgisini (ve olağanüstü ve olanaksız senaryolara olan ilgimizi!) göz önünde bulunduruyor. Böylece STO’ların menkul kıymetler piyasasının yüzde 10’unu kendilerine çekme şansı ortaya çıkıyor.

Merkez Bankaları, rezervlerinin yüzde 20’sini Bitcoin’e dönüştürecek; BTC 200 bin dolara kadar yükselecek

Son zamanlarda, İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA), ülke bankalarının toplam sermayesinde maksimum kripto varlığı payını belirledi. Sınır yüzde 4 olarak belirlendi. İsviçre’nin kripto alanında dünya liderlerinden biri olmaya istekli olduğunu ve dünya hükümetlerinin çoğunun, banka yönetiminde rehberlik etmek için ülkeyi izlediğini göz önüne alarak, bu kararın diğer büyük finansal kurumlar için temel ilke olma şansı bulunuyor.

Bununla birlikte, yüzde 4 rakamı ilk açıklandığı zaman, daha önce bahsettiğimiz olası küresel mali kriz durumundan ziyade İsviçre regülâtörü büyük olasılıkla mevcut piyasa potansiyelini düşünüyordu. Yeni kriz altın fiyatının düşmesine neden olabilir. Bu, 2008’de, Büyük Buhran’dan bu yana dünyanın en yıkıcı ekonomik krizden geçtiğinde olan şeydi. 2008-2009’da altın fiyatı ons başına 1.000 dolardan 700 dolara kadar düşmüştü. Gezegenin en kıymetli metal fiyatının yeni bir çöküşü, bankaları hızla kaybolan rezervleri için alternatif güvenli bölgeler bulmaya zorlayacak – ve bunların yüzde 20’si Bitcoin’e dönüştürülebilir-. Bu da Bitcoin fiyatının 200 bin dolara kadar yükselmesini sağlayacak.

ICOBox

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin