16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

29 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC yeniden 4.000 dolar bandında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 3.700 doları gördükten sonra yeniden yükselişe başladı.
  • Akşam saatlerinde ise yüzde 10’a yakın bir yükseliş gösteren BTC/USD paritesi fiyatını 3.740 dolardan 4.095 dolar kadar çıkardı.
  • Yükseliş sonrası yataya giren BTC fiyatı güne 4.000 doların üzerinde devam ediyor.

29 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin önceki gün 4 saatlik grafikte 200 HO altında sarktıktan sonra 3.700 dolara kadar gerilemişti. Önemli destek noktalarının kırılması ise piyasada düşüşün devam edeceği yönünde bir algıya neden olmuştu.

Dün ise 3.700 doların altına sarkmayan BTC/USD paritesinden başlayan ufak çaplı alımlar daha düşük fiyatlı satışlar ile karşılaşmayınca fiyatta hafif yükselmeler görüldü. Akşam saatlerinde ise 200 hareketli ortalama geçilince Bitcoin özelinde yüzde 10’a yakın hızlı bir yükseliş gerçekleşti. Bu hareketin sonunda BTC fiyatı 4.000 doların üzerine çıktı.

Yeni güne 4.030 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin ise hafta sonunun etkisi ile şu an sakin ve yatay bir seyir izliyor. Gün içerisinde 4.000 dolar psikolojik desteğine tutunma mücadelesi vermesi beklenen Bitcoin’in yukarı yönlü ilk kısa vadeli hedefi ise 4.100 dolar olacak gibi gözüküyor. Fakat bu seviyeye hareket için ilk olarak 3.040 dolar seviyesinin üzerinde saatlik kapanışlar görülmesi gerekiyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, yükseliş trendini gösteriyor.
  • Stokastik gösterge, aşırı alım bölgesinde olup bu noktadan aşağı yönlü hareket satışları hızlandırabilir.
  • RSI şu an 50 seviyesinin üzerinde olup yatay hareket ediyor. Yükselişin devamı için 50 seviyesinin üzerine kalması kritik gözüküyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin