NFT çılgınlığı ile 2017'deki ICO furyası arasında önemli benzerlikler var
NFT çılgınlığı ile 2017'deki ICO furyası arasında önemli benzerlikler var

ICO finansmanı Ekim ayında yıllık bazda düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO finansmanı, 2018 Ekim döneminde 2017 Ekim dönemine kıyasla yaklaşık üçte bir düşüşle 54 milyon dolara (USD) seviyesine geldi.

ICO finansamanı, startup’lar ​​ve yatırımcılar için üst düzey bir formüle sahip

ICO, startup’lar ​​ve yatırımcılar için üst düzey bir formüle sahip olmasına rağmen, bazı uzmanlar tarafından eleştiriliyor. Ancak ICO’lar son yıllarda kazanan bir kitlesel fonlama yöntemi. ICOdata ve Coinschedule’den elde edilen veriler incelendiğinde, ICO fonlarının önemli ölçüde düştüğü görünüyor.

ICOdata.io istatistikleri
ICOdata.io istatistikleri

ICOdata’ya göre, bu ay ICO ile elde edilen tutar, Ocak’taki 1,5 milyarlık dolarlık fonla kıyaslandığında %96’lık bir düşüşle 54 milyon dolarlık (54.555.806 dolar) bir rakama denk geliyor. Coinschedule tarafından hesaplanan toplamlar, ICO‘nun kapanış tarihine göre gruplandırılsa ve o zaman BTC döviz kuru kullanılarak değerlense de, yine de benzer bir sonuca ulaşılıyor. Ekim ayında ICO finansmanı için yıllık olarak düşük bir rakam ortaya çıkıyor.

Ekim ayında ICO’lar neden fazlasıyla düştü?

Ekim ayında ICO’lar neden fazlasıyla düştü? Elbette ki SEC’in son zamanlarda birçok ICO tokeninin menkul kıymet statüsüne sahip olduğunu belirttiği açıklamalarından kaynaklanıyor. Düzenleyici kısıtlamaları nedeniyle ICO yatırımcıları zor zamanlar geçiriyor.

Bunun üzerine Eylül ayında Grayspark tarafından yapılan bir raporda, tüm ICO’ların neredeyse %46’sının tek bir dolar bile kazanamadıkları iddia edildi. Bu da perakende yatırımcı ilgisinin azalmasına katkıda bulunabilir. Üstelik, Bitcoin volatilitesinde gözle görülür bir düşüklükte. Bu durumda kripto para piyasasında ayılar hakimken ne olacağını tahmin etmek mümkün değil.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin