featured

Flaş gelişme: Deltec Tether’in hesap bakiyesini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

USD sabiti stabil coin Tether’ın (USDT) ihraççısı olan Tether Limited, Bahamalar’da kurulu küçük bir finans kurumuyla bir bankacılık ilişkisi kurduğunu doğruladı. Belirsiz operasyonları dolayısıyla zaman zaman eleştirilerin hedefi olan Tether Deltec Bank (Nassau’da bulunan 72 yıllık bir finans kurumu) ile bir bankacılık ortaklığı kurduğunu kamuoyuna resmen duyurdu. Bu gelişme ile birlikte ayrıca Deltec Tether hesap bakiyesi hakkında da bir duyuru yayınladı.

Duyuruda Tether, Deltec’in, şirketin USDT tokeninin  1 dolar tutarını koruyup korumayacağını değerlendirmeyi de içeren birkaç aylık bir incelemeden sonra hesabı açılışının gerçekleştiğini söyledi.

Daha öncede bahsettiğimiz gibi stabil coin, Ekim ayının başından bu yana 1 milyar dolar değerinden fazla token değerini tam anlamıyla kullanmasına rağmen, son haftalarda düşüş yaşadı.

Tether Limited’in Deltec müşterisi olarak kabul edilmesi, şirketimizin durum tespit incelemesi sonrasında gerçekleşti. Buna, özellikle uyum süreçlerimizin, politikalarımızın ve prosedürlerimizin bir analizi sonrası karar verildi. Pay sahiplerinin, nihai faydalanıcıların ve şirketimizin çalışanlarının tam bir kontrolü, USD sabitini her an koruyabilme yeteneğimizin ve hazine yönetim politikalarımızın değerlendirilmesini içeriyor. Bu durum tespiti süreci, birkaç aylık bir süre zarfında gerçekleştirildi ve olumlu sonuçlara ulaşıldı. Bu da banka hesabımızın bu kurumla açılması kararını almamızı sağladı. Deltec firmamızı sürekli olarak kontrol ediyor.

Deltec Tether hesabında yeterli rezervin olduğunu doğruladı

Dahası, Deltec, kısmi rezerv kullandığı gerekçesiyle suçlanan şirketin, bankada 1.83 milyar dolar tuttuğunu ve 1.78 milyar dolarlık USDT’ye karşılık gelen varlıklarını karşılamak için fazlasıyla yeterli rezerve sahip olduğunu belirten bir duyuru yayınlandı. Bu resmi açıklama öncesinde, Tether’in Deltec ile olan ilişkisi piyasa tarafından zaten biliniyordu.

Bu durumun Tether tarafından resmi olarak açıklanması ve Deltec’in Tether hesabı hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi Tether tokeni için olumlu ve yeni bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin