Bir ICO dolandırıcılığını anlamak için neler yapılmalı?
Bir ICO dolandırıcılığını anlamak için neler yapılmalı?

Bir ICO dolandırıcılığını anlamak için en iyi 5 yol

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO’larla ilgili hala devam eden bazı önemli risk ve tuzaklara rağmen 2018 ICO endüstrisi için oldukça başarılı olduğunu kanıtladı. Risk alan pek çok yeni yatırımcı ICO projelerini detaylı incelemeli. Sektörde bir ICO dolandırıcılığını anlamak ve ICO endüstrisinde dolandırıcıların tuzağına düşmemek için şartları zorlamak gerekiyor.

Bir ICO dolandırıcılığını anlamak için neler yapılmalı?

1- Profesyonelce olmayan dil

Profesyonelce olmayan dil kullanımı bir ICO dolandırıcılığını anlamak için ilk yollardan. Bir ICO aracılığıyla fon toplamak isteyen herhangi bir saygılı proje veya şirketin kendi web sitesinde yer alan ifadelerin profesyonel olması gerekir. Açıkça yazım hataları ya da açık bir “Engrish” olan herhangi bir web sitesi, her şeyden önce potansiyel bir aldatmacaya işaret edebilir. Yazım hataları varken, milyonların yatırımını almaya çalışan ICO hiç profesyonelce görünmemeli.

2- Sahte iş adresi

Şeffaflığı benimsemeye çalışan şirketler, iş adresini genellikle ICO web sitesine ya da whitepaper belgelerine koyacaktır. Hızlı bir Google Maps araması, genellikle adresle ilgili değerli bilgileri ve etkili bir şekilde doğrulanıp doğrulanmayacağını belirleyebilir. Kiralanan ofisler mutlaka bir aldatmaca işareti değildir. Ancak gelecek vaat eden bir firmayı barındırabilecek gibi görünmeyen bir adres, bir şeylerin yanlış olduğunu gösterebilir.

3- Sahte danışmanlar

ICO’lar, her zaman ekibinde bulunan kişilerin listesiyle birlikte gelir. Bu genellikle bu kişilerin bir noktada projeyi araştırdığını ve buna göre büyümesine yardımcı olmaya istekli olduklarını gösterir. Bu akıllı bir iş yaklaşımı olmasına rağmen, yıllar boyunca bu konuda çok sayıda dolandırıcılık oldu. Bir ICO’ya sahte danışmanlar eklemek, insanların varsaydıklarından daha sık olma eğilimindedir. Her zaman bu danışmanlarla iletişim kurmaya hazır olun, ya da en azından, LinkedIn profilinin ICO’dan, projeyle gerçekten ilişkili olup olmadıklarını, doğrulamasından bahsedip bahsetmediğine bakın.

4- Sürdürülebilir iş sözü

Kripto para ve ICO’lar dünyasında, her proje eşit şekilde oluşturulmaz. Tamamen meşru olan çok sayıda umut verici girişimler olacak, ancak listelerin bazılarının temel olarak zengin planlara odaklanmaları için iyi bir şans vardır. İkincisi, ICO dünyasında gerçekleştiğinde, ne yazık ki, çok hızlı bir şekilde zenginleşecek yatırımcılar olmayacak. Özellikle bu günkü menkul kıymet ve hizmet tokenlerine karşı, gerçek olamayacak kadar iyi görünen sözlerden kaçınılması gerekiyor.

5- Proof of Concept (kavram kanıtı) yok

Her ne kadar bu konuda gelişmeler olsa da, ilk ve en başta bir kavram kanıtı sunmaları gerektiğini anlamayan sayısız ICO’ var. Whitepaper’a sahip olmak kolaydır çünkü ekipler Fiverr’de ucuz bir fiyata satın alabilirler. Tek başına bir proje spektrumun meşru tarafına ulaşmak için bu yeterli değil. Çünkü öncelikle bir şeyler yazmak ve aslında onu inşa etmek iki farklı şeydir.

Bu nedenle, herhangi bir konsept kanıtı olmayan herhangi bir ICO, para biriktirmeye bile çalışmamalı. Ne yazık ki, bu günlerde sektörün işleyişi böyle değil, çünkü ICO’lar milyonlarca doları toplamadan önce çalışma koduna sahip olmayacak. Bu tür projelere yatırım yapmak büyük bir kumar oyunu olmaya devam ediyor. Ancak yine de prototipsiz gayet iyi olan çok sayıda ICO olabilir. Dikkatli projeler araştırmak her zaman iyi bir fikirdir.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin