çin
Çin yine Bitcoin madenciliğini baskı altına almaya çalışıyor

Çin baskıları VPN ile aşılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin basınında çıkan haberlere göre, Çin’deki birçok borsa ve yatırımcı, ülkenin kripto ticareti üzerindeki yasağını atlatmanın yollarını buldu. En yaygın olan erişim ise, borsalar sadece sitelerini yabancı sunuculara taşıdı ve kullanıcılar VPN’lerle giriş sağladılar. Çin baskıları VPN karşısında şimdilik çaresiz kalmış görünüyor.

Çin baskıları VPN kullanımını yaygınlaştırdı

Son zamanlarda Çin, ülkedeki kripto ticaretini engellemeye yönelik girişimlerde 124 adet yabancı kripto borsalarını bloke etti. Ancak, yatırımcılar daha zekice düşündükleri zaman, tüm ticareti durdurmak imkansız olabilir.

Şimdi, bazı kripto para borsaları hala fiziksel olarak Çin içinde bulunmasına rağmen, sunucularını diğer ülkelere taşıyor ve orada borsa işlemlerini kaydediyorlar. Bu yeni uygulama, Çin’in hangi borsanın sadece bir sunucu kullandığını ve borsaların meşru olarak off-shore olduğunu ayırmasını zorlaştırıyor.

VPN’lerin doğası gereği herhangi bir kısıtlama yapmak zor

Tek tek yatırımcılar için, Sanal Özel Ağların (VPN) kullanımı çoğaldı. VPN’ler Çin’de kısıtlı değil ve kullanıcıların işlemlerini hükümetten saklarken etkin bir şekilde ticaret yapmasına izin veriyor. Çin bu girişimi bozmak isteyebilir ancak VPN’lerin doğası gereği herhangi bir kısıtlama yapmakta zorlanacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin