IBM patent başvurusu
IBM’in bu patent başvurusu ile Blockchain bilimsel araştırmalara güç katabilecek

IBM’in bu patent başvurusu ile Blockchain bilimsel araştırmalara güç katabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü yayınlanan bir patent başvurusu, bilimsel araştırmaların yürütülme sürecinde Blockchain’den faydalanabileceğini iddia ediyor. IBM‘in Watson Araştırma Merkezi’nde bir ekip tarafından yönetilen patent başvurusu, dinamik işbirliğine yönelik bir vizyon sunuyor. Bu işbirliği araştırmacıların işlerini kurumsal sınırlar boyunca takip edebildikleri bir oluşum olarak biliniyor.

Bu patentin bir başka özelliği ise IBM’in son aylarda öne sürdüğü dağıtılmış defter teknolojisinin bir başka finansal olmayan uygulaması niteliğinde olması. Bu son patent, ayrıntılı bir yazılım değişkeni olarak düşünülebilir. Ancak bu seferki aktivitenin bilim konusuna odaklanmış olması en dikkat çekici nokta olarak görülüyor. Ayrıca bu patentin en önemli özelliklerinden biri de dosyalamada olduğu gibi, “bilimsel araştırmaya yapılabilecek sabotajlara karşı dayanıklı bir kayıt” sağlayan bir sistem olması olarak görülüyor.

Patent başvuru dosyasından bir ayrıntı ise şu şekilde:

Blockchain sistemi, bir araştırma projesini temsil eden bir blok zinciri oluşturabilir; Buradaki Blockchain, araştırma verilerinin birinci bloğunu ve araştırma verileri üzerinde gerçekleştirilen bir analizin logunu temsil eden ikinci bir analiz verisi bloğunu içerir. Özet blokları ve düzeltme blokları da araştırma sonuçlarının sonuç analizini temsil eden Blockchain’e eklenebilir.

Bilimsel araştırmalar için başvurulan patent finansal olmayan Blockchain örneklerinden

“Açık Bilimsel Araştırma için Blockchain” başlıklı uygulama için ilk olarak Aralık 2017’de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvurulmuştu. IBM araştırmacıları Jae-wook Ahn, Maria Chang, Patrick Watson ve Ravindranath Kokku ise uygulamanın geliştiricileri olarak lanse edildi.

Patente başvurusunda belirtildiğine göre, şu anda, bilimsel araştırmalar hakkında bilgi paylaşımı ve şeffaf veri toplama ile analiz adımlarının gösterilmesine imkân tanıyan sınırlı sayıda platformlar var.

Mevcut platformlar ise güvenilir veriye izin verecek gerekli kontrol ve mekanizmalardan yoksun olarak görülüyor. Nedeni ise az sayıdaki verilerin modifikasyona karşı dayanıklı olmasını sağlama konusundaki seçeneklerin eksikliği.

IBM patent başvurusu Alibaba ile yarışıyor

IBM, dağıtılmış defter teknolojisini bilimsel alana uygulama konusunda çalışan tek grup değil. Berlin merkezli bir düşünce kuruluşu olan “Blockchain for Science”, bu hafta başlarında ilk uluslararası konferansını gerçekleştirdi.

Eylül ayında yayınlanan verilere göre ise IBM, Blockchain ile ilgili patent başvurularının sayısında sadece Çin internet devi Alibaba’nın gerisinde kalmıştı. Ancak o dönemde kaydedilen 89 adet başvuru rakamı kesinlikle son iki ayda artış gösterdi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin