Artırılmış gerçeklik oyunlarının güvenlik açıkları bulunuyor
Artırılmış gerçeklik oyunlarının güvenlik açıkları bulunuyor

IBM yeni patenti ile oyun teknolojisinde artırılmış gerçeklik sistemlerini iyileştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM, artırılmış gerçeklik (AR) sistemlerinin iyileştirilmesi için yeni bir patent başvurusunda bulundu. Yeni patent, oyuncuların istenmeyen alanlarına girilmesini engellemeye yardımcı olacak. Patente göre, kullanıcının mülk sahipleri tarafından pazarlanan hassas yerlere gitmesi önlenecek.

Artırılmış gerçeklik oyunlarının güvenlik açıkları bulunuyor

Bu teknolojiyi kullanan oyunlardan bazıları Zombie Go ve Pokemon Go. Ancak AR teknolojisi, konumların geçmiş görünümlerini görüntülemek gibi diğer uygulamalar içinde kullanılabilir.

IBM, kısa bir süre önce piyasaya sürülen patenti ile AR’nin fiziksel bir alanda kullanımını iyileştirmek istiyor. AR oyunları ve uygulamalarının erişmemesi gereken bazı özel yerler var. Oyuncuların veya diğer kullanıcıların belirli bir yeri başka amaçlarla kötü niyetli olarak izleyebileceği bir saldırı vektörü kullanmaları mümkün.

Sistem, herhangi bir konumla ilgili işlemi tespit eder ve doğrular. Blockchain sistemi depolarını takip ederek işlem ve diğer verilerle ilgili yeri korur. Blockchain teknolojisinin kullanılması ile kurcalamaya ve revizyona karşı sertleştirilen artan bir veri kayıt listesi tutmak mümkün olacak.

Tüm veriler Blockchain’e kaydedilecek

Ayrıca, sistem çeşitli konumlardaki etkileşimlerin sonuçlarını öğrenecek bir sinir ağı içerecek. Bundan sonra, verileri Blockchain’de kaydetmek mümkün olacak. Bu, risk tahmininin geçmişteki işlemlerden gelen bir sinir ağı tarafından öğrenilen kurallara göre gerçekleşebileceği anlamına gelir. Bu öğrenilmiş kuralları çalıştırmak, kullanıcılara olası risklerden uzak tutmak için mümkün.

Patent yeni piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, ürünün piyasaya sürülmesi daha uzun sürebilir. IBM, Blockchain pazarında güçlü bir yatırımcı. Bu yatırımlarını desteklemek için Maersk veya Linux Vakfı gibi farklı şirketlerle ortaklık kurdu.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin