Kripto madenciliği, popüler hale geldikçe rekabet arttı
Kripto madenciliği, popüler hale geldikçe rekabet arttı

Kripto madenciliği rekabet analizi: Geçmiş, bugün ve gelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto madenciliği, ayı piyasasında kripto para birimlerinde genişlemeye devam eden bir endüstri. Yine de, kripto para madenciliğine başlamak kolay değil. Kullanıcılar çok pahalı olabilecek grafik kartları veya karmaşık CPU‘lara (ASIC madencileri) ihtiyaç duyarlar. Ek olarak, tüm yıl boyunca soğuk havaların daha da verimli olması önemli. Ucuz elektrik de dikkate almak için ayrı bir şey.

Kripto madenciliği, popüler hale geldikçe rekabet arttı

Şirketler ve bireyler, sanal para birimlerinin büyümesiyle kâr etme niyetiyle kripto madenciliği pazarına girdi. Ancak endüstri gerçekten popüler hale geldikçe rekabet de arttı. Madencilerin sayısı arttıkça, bir blok bulma güçlüğü otomatik olarak zorlaştı. Bu, aynı miktarda enerji ile ödül almanın daha zor olduğu anlamına gelir.

Günümüzde madencilik çok pahalı bir iş. Kârlı olmak isteyen madenciler, kârlı bir maden teçhizatı kurmak için binlerce dolar harcamalı. Geçmişte, Bitcoin madenciliği faaliyetleri, şu anda olduğundan çok daha kârlıydı.

Ayrıca point of sale (PoS) gibi diğer mutabakat algoritmaları ile bazı kârlar yapmak da mümkün. Yeni bir işlemi onaylamak için belirli bir miktar parayı paylaştırabilirsiniz. Böylece, en büyük miktarda kripto paraya sahip olanlar daha büyük bir madencilik gücüne sahip oluyor..

Madencilik verimliliğini geliştirmek kolay değil

Geliştiriciler, ağın güvenliğini sağlamanın daha etkili olduğunu iddia ettiğinden, Ethereum, konsensüs algoritmasını PoS ile değiştirmek istiyor. Şu anda madenciler ETH işlemlerini Ethereum (ETH) kazanmak için işliyor.

Madencilik verimliliğini geliştirmek kolay değil. Bunun gibi bir ayı piyasasında, elektrik için ödenen ücreti azaltmak ve donanım cihazlarını daha verimli çalışmak için soğuk tutmak gerekir. Birkaç bin dolara mal olabilecek ve verimliliği artırabilecek yeni donanım madencilik teçhizatları satın almak da mümkün. Her şeye rağmen zararda olsalar da, kripto madencileri kripto pazarında yeni bir boğa trendi bekliyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin