IBM
IBM otonom araç verilerini yönetmek için bir Blockchain patenti aldı

IBM ve Hacera Blockchain ağları için dağıtılmış sarı sayfalar yarattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM, şirketlere, dünya genelinde Blockchain projelerine katılmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan sarı sayfa benzeri bir dizini başlatmak için kurumsal Blockchain şirketi Hacera ile işbirliği yaptı. IBM ve Hacera Blockchain ağları için yeni bir ekosistem oluşturuyor.

IBM Blockchain’in başkan yardımcısı Jerry Cuomo, perşembe günü bir blog gönderisinde Unbounded Registry adlı dizinin şu anda çalışır durumda olduğunu belirtti. Cuamo, çeşitli Blockchain ağlarında yerleşik merkezi olmayan platformların bir listesinin oluşturduğunu yazdı.

Cuomo’nun da belirttiği gibi amaç, Blockchain’i benimsemeyi düşünen şirketlere hangi seçeneklerin var olduğunu ve projelere nasıl katılabileceğini açıklamaktır. Proje, özellikle sadece davet ile girilen özel ağlarda bulunanları bilgilendirebilecek bir bilgi merkezine sahip olacak.

Şu anda kayıt defterinde listelenenler; IBM, Huawei, Oracle, SAP ve Hong Kong Finans Kurumu gibi büyük finans ve teknoloji devleri tarafından başlatılan çabaların ürünü olarak görülüyor. Uygulama, her proje için kısa bir açıklama ve son gelişmelerin yer aldığı haberlerin bir listesini sağıyor. Ayrıca, kayıt süreci sonrasında ilgili taraflara doğrudan birbirlerine mesaj göndermeleri için bir kanal sunuyor.

IBM ve Hacera Hyperledger Fabric 1.0’i temel alıyor

Linux Vakfı’nın Hyperledger Fabric 1.0’ı üzerine kurulu olan Unbounded Registry, Blockchain projelerin bilgilerini dağıtılmış bir şekilde kaydetmesini sağlayan açık kaynaklı bir uygulamadır. Cuomo, kaydın Hyperledger Fabric, R3 Corda, EEA Quorum ve Stellar gibi büyük Blockchain platformlarıyla da birlikte çalıştığını ekledi.

Cuomo, dizinin oluşturulma nedenlerini açıklayan şu satırları yazdı:

Başından beri, kendi başınıza Blockchain yapamayacağınızı fark ettik. Şirketlerin küresel ekonomide iş yapma şeklini değiştirmeye yardımcı olma vizyonunu paylaşan benzer fikirlere sahip canlı bir topluluk ve ekosisteme ihtiyacınız var.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin