IBM Tayland, Blockchain'i teşvik ediyor - Kripto Para Haber

IBM Tayland, Blockchain ve yapay zeka (AI) teknolojilerini teşvik ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM Tayland, Blockchain‘i teşvik ediyor. ABD merkezli BT şirketi IBM’in Tayland şubesi, bölgede önemli bir satış merkezi oluşturmak için Blockchain ve yapay zeka (AI) teknolojilerini destekleyecek.

Habere göre IBM, merkez bankası Bank of Thailand ile işbirliği içinde Blockchain’i destekleyecek. IDC-IBM tarafından yapılan son bir anket, Blockchain küresel harcamalarının 2021 yılına kadar 9.7 milyar dolara ulaşacağını gösteriyor.

IBM Tayland, Blockchain teknolojisi için hükümet ile iş birliği yapıyor

IBM ayrıca, yakın gelecekte endüstriye yeterli iş gücü sağlamak amacıyla yerel okullarda ve üniversitelerde Blockchain eğitimi konusunda bir çalışma yürütüyor.

IBM, perakende, eğitim, finans, işletme ve enerji gibi ülkedeki farklı alanlara ilişkin bilgileri toplamak için, AI ile donatılmış veri tabanını kullanarak soruları yanıtlayabilen bir bilgisayar sistemi olan Watson AI’yi kullanmayı da planlıyor.

Taylandlı yetkililer kısa bir süre önce farklı alanlarda Blockchain uygulamaya başladılar. Tayland Ticaret Bakanlığı, ekim ayı başlarında telif hakkı, tarım ve ticaret finansmanı konusunda Blockchain kullanımına ilişkin fizibilite çalışmaları yürütmeye başladığını açıkladı. Kasım ayında Gelir Bakanlığı, vergi tahsilatlarını Blockchain teknolojisini kullanarak izleme planlarını açıkladı.

IBM, bilimsel araştırmalar için Blockchain tabanlı bir platform için patentler ve artırılmış gerçeklik (AR) oyunları için güvenilir konumların merkezi olmayan şekilde depolanması da dahil olmak üzere, pek çok Blockchain patenti yayınladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin