IBM
IBM’in yeni Blockchain uygulaması kara para aklamayı önlemede kullanılabilecek

IBM’in yeni Blockchain uygulaması kara para aklamayı önlemede kullanılabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM, ABD Patent ve Ticari Markalar Ofisi belgesine göre, Blockchain teknolojisindeki nodelerin nitelendirilmesini sağlayabilecek bir yazılım için patent başvurusunda bulundu.

IBM’in yalnızca Blockchain uygulamasında faaliyet gösteren çeşitli endüstrilerle çalışmayı yeterli görmediği görülüyor. Bundan dolayı şirket Blockchain teknolojisi ile ilgili bir patent başvurusunda bulunduğu bildiriliyor.

Teknoloji devi IBM son patent başvurusu ile Blockchain’e yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor

16 Ağustos’ta ABD Patent ve Ticari Markalar Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan bildiriye göre, teknoloji şirketlerinin önde gelen isimlerinden biri olan IBM “Blockchain’de node (düğüm) nitelendirme” için bir patent başvurusunda bulundu.

IBM tarafından patenti alınmak istenen sistem, Blockchain ağındaki nodelerden bir veri çıkarma yöntemi hizmeti verecek. Şöyle ki Bu, işlem türlerinin tanımlanmasını mümkün kılacak bir teknoloji olacak.

IBM’in geliştirdiği Blockchain uygulaması kara para aklamayı önleme faaliyetlerinde de kullanılabilecek

Blok zincirdeki tüm işlemler, işlemin kendisi hakkında çeşitli bilgiler içeren nodeler kullanır. Bu nodelerde ayrıştırılabilir nitelendirme faaliyeti, varlık keşfine dayalı olarak metin madenciliği, varlık çıkarma, bilgi analizi ve keşfi, uyumluluk, anlamlandırma ve ontolojiden oluşuyor.

Sistem günlük transfer limitlerinin ihlâlini veya Blockchain’deki diğer şüpheli kripto işlemlerinin tespit edebildiğinden, kara para aklamayı (AML) önleme konusunda etkili bir yöntem olarak kullanılabilir.

IBM finans ve taşıma sektörleri içinde Blockchain tabanlı hizmetler geliştiriyor

Bu patent başvurusu, teknoloji şirketlerinin Blockchain teknolojisindeki genişlemelerinden sadece bir tanesini oluşturuyor. Gün geçtikçe Blockchain tabanlı teknoloji uygulamalarının arttığını gözlemliyoruz. Örneğin bu ayın başlarında, IBM şirketi nakliye endüstrisinde Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde nakliye devi Maersk ile birlikte çalışmalar yürüttüğünü bildirildi.

Ayrıca teknoloji devi, finans sektörü özelindeki Blockchain uygulaması ile Barclays, Citibank ve Deutsche Bank’ın hâlihazırdaki müşteri portföyünün yönetimini üstlenmeyi hedefliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin