Carrefour markalı ürünlerdeki güveni vurgulamak için Blockchain teknolojisini kullanacak
Carrefour markalı ürünlerdeki güveni vurgulamak için Blockchain teknolojisini kullanacak

IBM Food Trust Blockchain ağı, süpermarket devi Carrefour ile genişliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM, Pazartesi günü Avrupa’nın en büyük perakendecilerinden biri olan Carrefour’un, Blockchain gıda tedarik zinciri ağına katıldığını duyurdu. IBM Food Trust olarak adlandırılan bulut ağı, perakendecilerin, tedarikçilerin ve üreticilerin şeffaflık ve verimliliği kolaylaştırmak için gıda ekosistemindeki verilere erişmesini sağlıyor.

Carrefour ürünlerdeki güveni vurgulamak için Blockchain teknolojisini kullanacak

İlk olarak, Carrefour mağazaları, tüketicinin Carrefour markalı ürünlerdeki güvenini vurgulamak için IBM’in Blockchain tabanlı çözümünü kullanacak. Perakendeci, tüm dünyadaki mağazalara 2022 yılına kadar teknolojiyi sunmayı planlıyor. Burada, Blockchain teknolojisi gıda maddelerinin kaynağını izlemek için kullanılır ve daha önce harcanan süreyi azaltır. IBM Food Trust katılımcıları, güçlü, açık bir standart ve birlikte çalışabilir bir küresel iş çözümü oluşturdular.

Bu, gıda endüstrisindeki işletmelerin verimliliğini yükseltmek, gıda maliyetini düşürmek ve aynı zamanda gıdaları tüketmek için daha güvenli hale getirmektir. Carrefour’un yanı sıra, IBM Food Trust ile anlaşma kurmaya çalışan diğer kuruluşlar Dennick Fruit Source, BeefChain ve Smithfield gibi tedarikçileri de kapsamakta. Perakendecilere ait kooperatif ve Topco Associates, LLC dahil olmak üzere diğer üst düzey kooperatiflerinde yeni teknolojiye ilgi duyduğu bilinmekte.

Walmart-IBM gıda güvenliği

Popüler bir ABD merkezli hipermarket zincirleri işleten çok uluslu perakende şirketi olan Walmart, yakın zamanda “çiftlikten masaya gerçek zamanlı, uçtan uca izlenebilirlik” sağlamak ve “tanımlamayı, araştırmayı ve tepkiyi hızlandırmak” için Blockchain entegrasyonunu açıkladı.

IBM, şu anda Blockchain ekosistemine önemli tedarik zinciri, test, provenance ve sensör verileri sağlamak için farklı teknoloji sağlayıcıları ve servisleriyle ilgilenmekte. IBM Food Trust API’lerinin bir kütüphanesi aracılığıyla, donanım, yazılım ve teknoloji şirketleri değerli bilgileri sağlamak için işlem verilerini doğrudan Blockchain ağına yazabilirler. Dole’de gıda güvenliği başkan yardımcısı olan Natalie Dyenson konu hakkında şunları söyledi:

IBM Food Trust’ın gücü sadece perakendecileri ve tedarikçileri değil, aynı zamanda ekosistemin geri kalanını gıda tedarikimize dokunarak da bir araya getiriyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin