Shenzen metropolündeki akaryakıt istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı
Shenzen metropolündeki akaryakıt istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı

Çin Merkez Bankası araştırmacısı: “Yuan destekli stabil coin için düğmeye basılmalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Bankası (PBoC) araştırma görevlisi Li Liangsong, Çin’in stabil coinler konusundaki araştırmalarını derinleştirmesini ve yuan destekli stabil coin ihraç edebilecek yerli kurumları desteklemesi gerektiğini savunuyor.

Araştırma yazısı, iki haftada bir çıkan ve Çin merkez bankasının bir parçası olan CN Finance dergisinin, Salı günkü sayısında yayınlandı. Ve makale, PBoC araştırmacısı Li Liangsong ve Çin’in Fudan Üniversitesinden bir profesör tarafından kaleme alındı.

“Stabil Coinlerin Kısa Analizi” başlıklı makalenin, aynı zamanda günümüzde bir varlığa bağlı coinlerin dünya çapında gelişiminin de araştırılarak yazıldığını görüldü. Çoğunun, ABD dolarına bağlı ve Gemini Dollar (GUSD) ve Paxos Standardı gibi düzenleyiciler tarafından desteklenen kripto paraların olması dikkat çekti.

Araştırmacılar yuan destekli stabil coin için destek verilmesi gerektiğini düşünüyor

Yazarlar, ABD doları destekli kripto paraların gelişmesinin, küresel para sisteminde doların baskın rolünü güçlendireceğini savunuyor. Ve bunun diğer büyük çaplı para birimleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğini savunuyorlar.

Makalede yer alan önemli ifadeler şu şekildeydi:

ABD dolarına sabitlenmiş stabil coinler, nihayetinde piyasa tarafından geniş çapta tanınabiliyor ve reel ekonomide kullanımlarını kanıtlayabiliyorlarsa, bu konudaki araştırma çabalarımızı ikiye katlamalıyız ve yerel kurumları yuana sabitlenmiş stabil coin çıkarmaları konusunda desteklemek için ilgili deneyimleri öğrenmeliyiz

OKCoin kripto para borsası kurucusu Star Xu ise Çarşamba günü konu ile ilgili şu görüşünü paylaştı:

Bir Çin yuanı destekli stabil coine sahip olma eğiliminin kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Ve OKCoin ABD, düzenlenmiş bir stabil coinin halka arzına katılacak.

Bununla birlikte, CN Finance makalesinin yazarları, stabil coinlerin dünya ekonomileri üzerinde gerçek bir etki yapabilmeleri için hala daha uzun bir yolun olduğuna inanıyorlar:

Stabil coinler istikrarlı bir şekilde kullanımlarını artırabilirlerse, merkez bankalarının rolü bir ikileme girebilir. Merkez bankaları tarafından verilen fiat para birimleri stabil coinlerin geri ödenme teminatları olacak. Ancak piyasa dolaşımında bulunmayacaklar. Bu, merkez bankalarının ödemeler ve para politikaları rolünü sınırlayabilir.

Yazarlar sonuç olarak, parasal sistemin evriminin, nihayetinde merkez bankası tarafından verilen bir fiat dijital para birimi ile sağlanacağı görüşüne sahipler.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin