kobalt
IBM Blockchain teknolojisini kobalt madenciliğindeki çocuk işçi sorunu ile mücadele için kullanacak

IBM Blockchain teknolojisini kobalt madenciliğindeki çocuk işçi sorunu ile mücadele için kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel teknoloji devi IBM, Blockchain platformunu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki kobalt tedarikini görüntülemek ve izlemek için kullanacağını kabul etti.

Hyperledger Fabric üzerine inşa edilmiş olan ve birden fazla kullanım koşullu ortamda önceden kurulmuş olan IBM Blockchain platformunu şimdiden kullanan IBM, artık elektrikli arabalar ve elektronik cihazları için gereken ve hızla genişleyen kobalt kaynaklarını hedef alabilecek.

Projede Ford, LG ve Huayou Kobalt gibi büyük şirketler de bulunuyor

Proje, motor şirketi Ford, Güney Koreli katod üreticisi LG Chem ve Çin’deki Huayou Kobalt ile paralel olarak yürütülecek. Çok uluslu sorumlu bir kaynak şirketi olan RCS Global de işlemleri izleyecek.

IBM’in Küresel Endüstriyel Ürünler Endüstrisi Manish Chawla genel müdürünün konu ile ilgili açıklaması şu şekildeydi:

Kobalt talebinin artmasıyla birlikte, bu grup madencilik tedarik zincirinde sosyal sorumluluk konusunda daha fazla güvence sağlamak için Blockchain’in nasıl kullanılabileceğini göstermek için net hedeflerle bir araya geldi. Bu kuruluşlar tarafından yapılan ilk çalışmalar, tüketim mallarımıza giren minerallerin saydamlığının sağlanmasına yardımcı olmak için endüstrinin geri kalanının daha da genişletilmesi için emsal teşkil edecek.

Kobalt tedariki Blockchain ile izlenecek

Katılımcılar, tedarik zincirinin ham maddelerinin sorumlu bir şekilde tedarik edilmesini sağlama ihtiyacını ele alan bir pilot programın hâlihazırda devam ettiğini belirtti.

Dünyadaki kobalt malzemelerinin büyük bir kısmının bulunduğu Kongo, şu anda isyanlar ve şiddet olaylarının olduğu oldukça istikrarsız bir ülke. Basın açıklamasında, Blockchain planının, çocuk işçiliği veya benzeri sömürü ile ilgili sorunları ele alacağı bildirildi.

Ford’un küresel satın alma ve güç aktarma operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı ise “Küresel tedarik zincirimizde şeffaflığa bağlı kalmaya devam ediyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı:

Bu ağdaki diğer önde gelen endüstrilerle işbirliği yaparak, araçlarımız için üretilen malzemelerin insan haklarını ve çevreyi koruma konusundaki taahhüdümüzü yerine getirmesini sağlamak için en son teknolojiyi kullanmak niyetindeyiz.

Planlar, IBM’in toplam Blockchain entegrasyonunun yalnızca bir kısmı. Ayın başlarında, şirketin diğer projesi TradeLens de Suudi Arabistan ile sınır ötesi ticaret konusunda odaklanan bir uygulama olarak gündeme gelmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin