cryptopia
Cryptopia borsası 2 hafta sonra yeniden saldırı altında

Yeni Zelanda Polisi, 3,6 milyon dolarlık Cryptopia hack iddiasıyla ilgili soruşturmayı doğruladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni Zelanda polisi, 16 Ocak’ta yayınlanan bir basın açıklamasında, yerel kripto para borsası Cryptopia’nın en az 3,6 milyon dolar zarara yol açan büyük hack saldırısının detaylarını araştırdıklarını doğruladı.

14 Ocak’ta aniden web sitesini kapatan ve borsa hizmetlerini durduran Cryptopia, daha sonra kötü amaçlı bir faaliyet tespit ettiğini söylemişti.

Şirketin resmi Twitter hesabından yapılan bir açıklamada, “Cryptopia borsası önemli zararlara neden olan bir güvenlik ihlali yaşadı” dedi.

Kullanıcılar ve medya hack hakkında bilgi edindikçe, Cryptopia devam eden yasal soruşturmalardan dolayı işlemler hakkında daha fazla yorum yapmayacağını söyledi.

15 Ocak Salı günü daha önce yayınlanan benzer ifadelere sahip iki twitten biri “Şu anda güvenlik sorunu olduğundan dolayı hiçbir güncel bilgiyi paylaşmıyoruz” şeklindeydi.

Güvenlik birimlerine göre, soruşturma halen olayların sırasını belirleme aşamasında

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Soruşturma hala çok erken aşamada ve güvenlik ekipleri ne olduğunu ve nasıl olduğunu belirlemek için Cryptopia ile çalışmaya devam ediyor. Polis, önemli bir miktar dışında, ne kadar kripto paranın bulunduğunu söyleyecek konumda değil. Davaya Canterbury CIB ve Yüksek Teknoloji Suç Birimi’nden uzman personel de dahil olmak üzere geniş bir ekip atandı.

Polis, şirketin merkezinde olduklarını, ancak yerel medya tarafından yanlış bildirildiği gibi burada telaşlı bir şekilde hareket etmediklerini belirtti. Basın açıklamasında Cryptopia, soruşturmayla tamamen işbirliği içinde olduğunu belirtti.

Cryptopia geçen yılda kullanıcıları ile bazı sorunlar yaşamıştı

Rapor edilen ihlalin ardından, bir yıl önce borsada tutulan fonları kaybettiklerini iddia eden traderleri içeren bir dava yeniden açıldı.

Yerel medya ve radyo kanalı Radio NZ ‘e göre, kırk kadar Cryptopia kullanıcısı, fonlarının neden erişilemediğine ilişkin bir açıklama talep ettiler.

Davayı ele alan avukat yayına verdiği demeçte, İlk olarak, geçen yıl, cüzdanlarını kullanarak işlem yapmakta zorlandıklarından ve fonlarını geri çekemediğinden şikâyet eden Güney Afrikalı bir avukat da dahil olmak üzere yaklaşık üç kişi ile bağlantıya geçildiğini söyledi.

Geçen yıl yaşanan problemlerin gerekçesi olarak ise bakım sorunları olduğu düşünülmüştü.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin